Teknoloji

iPhone 6s ve 6s Plus 12 megapiksel iSight ve 5 megapiksel FaceTime HD kameraya sahip

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
iphone-6s-kamera-12-megapiksel-090915
Görsel: The Verge

Her yeni iPhone’un odaklandığı noktalardan bir tanesi de kameralardır. Yepyeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus‘ta da bu durum değişmiyor. Arkada yer alan 12 megapiksel çözünürlüklü yeni iSight kamerayla birlikte Apple’ın iPhone’larında 2012’den beri yer verilen 8 megapiksellik sensörlere de bir son verilmiş oluyor.

Apple yeni kameranın sadece piksel sayısının artırılmadığını, aynı zamanda otomatik odaklamanın iyileştirildiğini, piksel yapısının da iyileştirilerek daha iyi renk ve görüntü kalitesinin sunulduğunu söylüyor. Ayrıca iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın kameraları 4K video çekim özelliğine de sahip. Bu da iPhone için bir ilk anlamına geliyor.

Önde yer alan kamera sensörünün çözünürlüğü de 5 megapiksele çıkarılıyor. Bu da daha eski iPhone modellerindeki FaceTime kameralara göre daha yüksek çözünürlüklü yeni bir kameranın bulunduğu anlamına geliyor. Buna ek olarak ön kamera için sunulan Retina Flash özelliği sayesinde iPhone 6s veya iPhone 6s Plus’ın bütün ekranı aydınlatılıyor ve selfie fotoğraflar için bir flaş işlevi görüyor. Üstelik Retina Flash özelliğinde ön ekran True Tone flaş gibi aydınlatılıyor, yani tek bir renk değil, birden fazla renkle aydınlatma yapılıyor.

Apple yeni kameradaki lens hakkında fazla bilgi vermedi, ancak kamera iPhone 6 ve 6 Plus’ta olduğu gibi çıkıntı yapmaya devam ediyor. Bu iPhone 6s veya iPhone 6s Plus’ı düz bir yüzeye koyduğunuzda bütün arka yüzün yüzeyle buluşmayacak olması demek.

Kameranın yazılım tarafına baktığımızda, Apple’ın Live Photos, yani Canlı Fotoğraflar olarak adlandıran yeni bir işlev sunduğunu görüyoruz. HTC’nin One M7 denediği Zoe işlevini andıran bu özellik siz çekim tuşuna basmadan birkaç saniye öncesini ve sonrasını da yakalıyor, böylelikle her fotoğraf çekişinizde o fotoğrafın biraz uzun bir klibi de oluşturuluyor. Canlı Fotoğraflar’ı izlemek için fotoğrafın üstünde parmağı bastırmak yeterli oluyor.

İLGİLİ HABERLER