Manşetler

iPhone 6s sonrasındaki telefonla ilgili ilk ipuçları geliyor

iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-inceleme-31

Apple, “iPhone 7” olarak anılan gelecek nesil akıllı telefonunda su geçirmezliği önemli bir satış noktası olarak kullanabilir. Bu öngörünün sahibi ise TrendForce isimli bir araştırmacı grubu. Grubun akıllı telefonlara ilişkin öngörüleri ve analizleri ise sadece iPhone 6s takipçisiyle sınırlı değil. Üst sınıf akıllı telefonların işlemcilerinde 14 ila 16 nm.’lik yongaların kullanılmasını bekleyen ekip, RAM boyutunun ise 4 ila 6 GB arasında olmasını öngörüyor. TrendForce’a göre, rekabete tutunmak isteyen tüm üst sınıf akıllı telefonların Full HD veya QHD çözünürlüklü bir ekranla birlikte gelmesi gerekiyor.

TrendForce, iPhone 7’nin çıkışı için 2016’nın ikinci yarısını işaret ediyor. Apple’ın geleneksel ürün çıkış takvimi göz önüne alınınca bu analizi gerçekleştirmenin pek zor olmadığı anlaşılıyor. Apple son yıllarda iPhone modellerini eylül ayında piyasaya sürme yaklaşımında herhangi bir değişiklik yapmadı.

Ekibin Apple’a dair analizlerinin ilgi çekici kısmını ise 4 inç ekrana sahip “iPhone C” serisi oluşturuyor. TrendForce’a göre, Apple 2016’nın ikinci yarısında 4 inç ekranlı başka bir iPhone modelini de piyasaya sürecek. Söz konusu cihazın tasarım bakımından üst sınıf, teknik bileşen kısmında ise daha alt segmentte olabileceği belirtiliyor.

TrendForce, iPhone 7’nin suya dayanıklı olmasının yanı sıra, daha ince bir çerçeve ve kavisli ekranla birlikte geleceği öngörüsünde de bulunuyor. Bütün bu öngörülerin doğruluğunu görmek içinse önümüzdeki yılın sonbaharını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER