Teknoloji

Yeni iPhone 6S sızıntısı iPhone’un inceliğinde sınıra geldiğimizi gösteriyor

Apple’ın yeni iPhone 6S telefonlarını 9 Eylülde düzenleyeceği etkinlikte tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güvenilir kaynaklar, 11 Eylülde ön siparişe çıkacak cihazların 18 Eylül itibarıyla raflardaki yerini alacağını belirtiyor. Apple iPhone 6S’e ilişkin bilgileri özenle saklamaya çalışsa da, telefonun tasarım ve özelliklerine dair detayların ve cihaza ait olduğu iddia edilen bazı fotoğrafların sızmasını engelleyemedi. iPhone 6S ve 6S Plus’ın genel tasarımları itibarıyla seleflerine benzer yapıda olmaları beklense de, yeni bir sızıntı yeni cihazların incelik konusunda farklı bir noktada duracağını gösteriyor.

Apple haberleri paylaşan Almanya merkezli iPhone-Ticker.de sitesinde yer alan habere göre; iPhone 6s, iPhone 6’dan “fark edilemeyecek bir oranda” kalın olacak. Sitenin bu iddiasındaki kaynağı ise, Çin’de üretilen korumalı iPhone 6s kılıflarının geçtiğimiz sene üretilen kılıflara kıyasla 0.2 mm. kalın olması.

Bahsi geçen küçük kalınlık artışı, iPhone 6S’e ilişkin diğer dedikodularla da paralellik gösteriyor. Kalınlığın artışındaki sebebin iPhone 6S’in ekranındaki Force Touch özelliği olabileceği belirtiliyor.

Ancak artan kalınlık, iPhone 6’da pek çok kullanıcıyı rahatsız eden kamera çıkıntısını ortadan kaldırmıyor. Sızıntılar kamera çıkıntısının iPhone 6S’te de var olduğunu ortaya koyuyor. Paylaşılan bir video da iPhone 6 ve iPhone 6S kılıfları arasındaki farkı gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER