Manşetler

iPhone 6S’te Siri “daima açık” olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-9-eylul-etkinlik-270815

Apple’ın bu akşam düzenleyeceği etkinlik öncesinde tanıtılması beklenen yeni ürünlere ilişkin çeşitli haber ve dedikodular ortaya çıkmaya devam ediyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, etkinlikte tanıtılması beklenen yeni Apple TV, iOS 9 üzerine kurulmuş osTV isimli bir işletim sistemiyle çalışacak. osTV’nin arayüzünün mevcut Apple TV arayüzüne benzer olacağı belirtilirken, iOS 9 ve OS X El Capitan’da bulunan şeffaflık efektlerinin arayüze taşınabileceği söyleniyor.

Bahsedilen değişiklikler kulağa çok büyük gelmese de, Apple TV’ye özel bir işletim sistemini önemli bir adım olarak nitelemek mümkün. Apple TV’nin AirBnB uygulamasıyla beraber geleceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

9to5Mac’te yer alan bir diğer ilginç haber ise iPhone 6S ile ilgili. Mark Gurman imzasını taşıyan habere göre, dijital asistan Siri iPhone 6S’te “daima açık” konumda olacak. Dijital asistan, bugüne kadar pil tasarrufu sağlamak adına sadece iPhone şarjdayken aktif dinleme yapıyordu. Ancak iPhone 6S ile birlikte kullanıcılar Home tuşuna basmadan Siri ile iletişime geçebilecek.

Kısacası Siri, Android için Google Asistan’a benzer biçimde aktive edilebilecek. Android cihaz sahipleri “OK, Google” komutu vererek dijital asistanla iletişim kurabiliyor. iOS cihaz sahiplerinin ise “Hey Siri” komutuyla dijital asistanı uyandıracağı belirtiliyor. Apple’ın bu akşamki etkinlik için hazırladığı tanıtımlarda “Hey Siri, bize bir ipucu ver” cümlesini kullandığı göz önüne alınınca bu ihtimali görmezden gelmek zorlaşıyor.

Apple’ın etkinlikte profesyonellere yönelik 12.9 inç ekranlı iPad Pro’yu tanıtacağı iddiası da son günlerde oldukça yüksek sesli biçimde dile getiriliyor. Tabletin giriş seviyesi modelinin 32 GB dahili hafızaya sahip olacağı ve ABD’de 799 dolarlık fiyat etiketiyle satılacağı söyleniyor. 128 GB dahili hafızalı ve LTE bağlantılı iPad Pro’nun fiyatının ise 1129 doları bulabileceği belirtiliyor. Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER