Manşetler

Yeni iPhone 6s reklamları Siri’ye ve yeni telefonun gücüne odaklanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-reklamlari-031215

iPhone 6s’in adındaki “6s” takısı nedeniyle, bazıları bu telefonun iPhone 6’ya göre sadece küçük miktarlarda özellik artışına sahip olduğunu düşünebilir. Apple bu kafa karışıklığını gidermek ve 6s’in ne anlama geldiğini anlatmak istiyor. “Değişen tek şey, her şey” sloganıyla yürüttüğü pazarlama kampanyası kapsamında Apple, iPhone 6s için hazırladığı iki yeni reklam filmini yayınladı. Reklamlardan bir tanesi Siri’nin eller serbestken etkinleştirilebildiğini gösterirken diğeri de yeni akıllı telefonun ne kadar güçlü olduğuna odaklanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

Siri’yi herhangi bir tuşa basmadan etkinleştirebilirsiniz, halbuki geçmişte bunun için iPhone’un prize bağlı ve şarj ediliyor olması gerekiyordu. Ancak iPhone 6s ile birlikte Apple Siri’nin herhangi bir zamanda eller serbestken Siri’yi çalıştırmayı mümkün kılıyor. Bu da Siri’nin daha kullanışlı hâle gelmesini sağlıyor.

Siri’nin iPhone 6s ile birlikte şarja takılı olmadan da eller serbest şekilde etkinleştirilmesini sağlayan en önemli unsur yeni işlemci ya da daha açık olmak gerekirse, yeni yardımcı işlemci. Bu güçlü işlemci için de Apple “anlamsız şekilde güçlü” başlıklı yeni bir reklam hazırladı. İçteki bileşenler bakımından iPhone 6s, iPhone 6’ya göre atılmış büyük bir adımı temsil ediyor. Öncelikle içeride yeni Apple A9 işlemci ve onunlaş eşleştirilmiş düşük güç tüketimli M9 yardımcı işlemcisi var. M9 tüm sensörlerden sorumlu olarak güç tasarrufu sağlıyor. iPhone 5’ten beri ilk kez Apple RAM’i 1 GB’den 2 GB’ye çıkardı. Böylelikle mobil uygulamaların düzgün şekilde çalışması için yeterli alan da yaratılmış oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s Plus İncelemesi

Apple “Değişen tek şey, her şey” sloganlı reklam kampanyasıyla teknik özellikler tablosunda sayılar ve teknik özellikler bakımından büyük sıçramalar yapan cihaz üreticilerine de gönderme yapıyor, iPhone 6s’in daha azıyla daha çok işi yapmaya imkan sağladığı mesajını veriyor. Daha önceki reklamlar gibi, bu reklamlar da kullanıcıların ihtiyaç duyduğu her şeyin ceplerinde olduğu ve ceplerinde çok güçlü cihaz taşıdıkları mesajlarını veriyor.

Apple belli aralıklarla yayınladığı iPhone 6s reklamları ile yeni akıllı telefonun gücünü ve hünerlerini tüketicilere aktarıyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’ye özel iPhone 6s reklamı da TV ekranlarında boy göstermişti.

İLGİLİ HABERLER