Manşetler

iPhone 6s Plus Galaxy S7 edge’i performans testinde geçmeyi başarıyor

 

iphone 6s plus galaxy s7 edge

Galaxy S7 şimdiye kadar Samsung’un çıkardığı en iyi akıllı telefon olma özelliğini taşıyor ve aralarında suya dayanıklılık ve düşme testlerinin de bulunduğu birtakım testlerde bu telefon epey iyi performans sergiliyor. Ancak ilk kez bir kişinin Galaxy S7 ve iPhone 6s’i yan yana getirip bu telefonların karşılaştırmalı hız testlerini yaptığını görüyoruz. Sonuç olarak da Apple’ın amiral gemisi akıllı telefonu performans söz konusu olduğunda hâlâ lider görünüyor.

Jerome Ortega adlı YouTube kullanıcısı aralarında iPhone 6s Plus Galaxy S7 edge ile Nexus 6P ve Moto X Pure’un bulunduğu telefonları yana getirerek performans testi gerçekleştirmiş.

Tüm cihazlar tamamen sıfırlanmış ve yeniden yüklenmiş işletim sistemleriyle çalışıyor, hiçbirisinde SIM kart bulunmuyor ve hepsinde aynı uygulamalar yüklü bulunuyor. Testin amacı her bir telefonun bir dizi uygulamayı nasıl çalıştırdığını görmek. Daha önce bu tarz karşılaştırmaları iPhone’lar veya diğer Samsung telefonları arasında görmüştük. En son model iPhone’lar genel olarak biraz daha aşağı seviyede teknik özelliklere sahip olsalar da testlerde birinci sırada gelmeyi başarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S7 ve S7 edge Ön İnceleme

Bu test senaryosunda iPhone 6s Plus’ın 2 GB RAM ve çift çekirdekli A9 işlemcisi bulunurken Galaxy S7 edge’in 4 GB RAM ve sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi bulunuyor. Son testler Snapdragon 820 CPU’nun Apple A9’u işlemciyi performans açısından çok az farkla geride bıraktığını gösteriyordu.

galaxy-s7-edge-iphone-6s-plus-performance-test-080316

Herkes Galaxy S7 edge’in bu testten birinci gelmesini bekler, ancak iPhone 6s Plus yeni rakibini kolaylıkla geride bırakmayı başarıyor; yukarıdaki fotoğrafta yer alan skorlarda gördüğünüz gibi. iPhone 6s Plus test döngüsünden Galaxy S7 edge’e göre 17 saniye daha erken çıkmayı başarıyor.

iPhone 6s Plus Galaxy S7 edge’den daha hızlı görünüyor ve bu gerçekten etkileyici. Bu arada testin diğer oyuncularına baktığımızda Nexus 6P’nin hız bakımından Galaxy S7 edge’i heme hemen yakaladığını, Moto X Pure modelinin ise son sırada geldiğini görüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER