Manşetler

iPhone 6s daha düşük kapasiteli pil ile geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-pil-110915

iPhone 6s ile ilgili olarak Apple’ın açıklamadığı detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Merak edilen en önemli noktalardan bir tanesi de iPhone 6s’in pil kapasitesinin ne olacağı yönündeydi.

Apple genellikle akıllı telefonlarında yer verdiği pilin mAh cinsinden kapasitesini paylaşmaz. Pil kapasitesi hakkındaki bilgileri elde etmek için iPhone’ların piyasaya çıkışlarından sonra gerçekleşen bireysel söküm teşebbüslerini beklemek gerekiyor. Kapasite bilgileri pillerin üzerine yazılmak zorunda olduğundan bu şekilde öğrenmek mümkün oluyor. Ancak bu sefer bizzat Apple tarafından yayınlanan 3D Touch tanıtım videosu sayesinde iPhone 6s’in pilinin kapasitesinin ne kadar olacağını öğrenme fırsatı elde ediyoruz.

Apple’ın videosuna göre, iPhone 6s’te 1715 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Halbuki iPhone 6’daki pilin kapasitesi 1810 mAh. iOS’in yeni versiyonu iOS 9 pil optimizasyonu bakımından önemli yenilikler içeriyor, bu da iPhone, iPad ve iPod touch için daha uzun ömür anlamına geliyor. Apple, daha düşük kapasiteli bir pil ve pille ilgili optimizasyonlar içeren iOS 9 sayesinde iPhone 6s’te standart çalışma sürelerini yakalayabilir.

Yeni iPhone 6s, Apple’ın “3D Touch” olarak adlandırdığı, Apple Watch ve MacBook gibi Apple ürünlerinde Force Touch diye karşımıza çıkan teknolojinin bir türevini içeriyor. Ayrıca Apple’ın Taptic Engine olarak adlandırılan dokunmaya bağlı titreşim hissi veren bir donanımı da mevcut. Bu ek donanım bileşenleri için pilin büyüklüğünde hafif bir azaltma yapılmış olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s ve iPhone 6 karşı karşıya

Bu, iOS 9 ile birlikte iPhone 6’ların pil ömürlerinde küçük bir artışın olabileceği anlamına da geliyor. iPhone 6s ise geçen yıl bu zamanlar iPhone 6 için verilen standart pil ömrü değerlerini muhtemelen sunacaktır.

İLGİLİ HABERLER