Manşetler

iPhone 6s Live Photos görüntüleri normal fotoğrafların iki katı alan kaplayacak

iphone-6s-live-photos-140915

Apple’ın geçen hafta ortasında tanıttığı yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, Live Photos veya Canlı Fotoğraflar olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz bir özellik de barındırıyor. Live Photos özelliğinde çekilen fotoğrafın birkaç saniyelik hareketli ve sesli videosu da yakalanıyor. Apple bu yeni işlevi, önemli anları hiçbir zaman unutulmayacak yaşanan anılara çevireceğini söyleyerek pazarlıyor.

Live Photos işleviyle ilgili daha fazla bilgi gelmeye devam ediyor. Bunlar arasında Live Photos kullanılarak çekilen görüntülerin normal bir fotoğraftan ne kadar daha fazla alan kaplayacağı da bulunuyor.

Çekilmiş fotoğraf üzerinde parmağı basılı tutmak, dolayısıyla 3D Touch teknolojisinin avantajından yararlanan Live Photos görüntülerinin oynatımını başlatıyor. Bu teknolojide kamera çekim tuşuna bastıktan önceki ve sonraki 1.5 saniyelik süreyi de yakalıyor, sonuç olarak toplam 3 saniyelik bir görüntü kaydı yapılıyor.

Apple, çekilen görüntünün teknik olarak bir video değil, sadece art arda çekilen fotoğraflardan oluşturulan bir GIF animasyon olduğunu söylüyor. Fotoğraflar JPEG formatında kaydediliyor, ancak bunlar standart fotoğrafların iki katı büyüklüğe sahip oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple?dan iPhone 6s ile çekilen fotoğraflar ? Galeri

Aslında yakalanan Live Photos görüntüleri gerçek videolar olsaydı, iPhone 6s veya 6s Plus’ın hafızasında daha fazla yer tutardı. Ancak bu hâliyle bile Live Photos’un ileride 16 GB kapasiteli iPhone 6s’i tercih edenler için yer sıkıntısına yer açabileceğini söyleyebiliriz. iPhone 6s veya 6s Plus’ın 64 GB veya 128 GB kapasiteli versiyonlarını tercih edenler için ise herhangi bir sorun olmaz gibi görünüyor.

iPhone 6s’in arkasında 12 megapiksel iSight kamera yer alıyor. Bu, standart fotoğrafların da daha fazla alan kaplayacağı anlamına geliyor. Live Photos görüntüleri sadece yeni iPhone 6s ve 6s Plus ile çekilebiliyor. Ancak en son sürüm işletim sisteminin yüklü olduğu mevcut iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch’larda görüntülenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER