Manşetler

iPhone 6s kilit ekranı açığı 3D Touch ile kişilere erişim imkanı veriyor

iphone 6s kilit ekranı
iphone 6s kilit ekranı
Görsel: 9to5Mac

iPhone 6s ve 6s Plus kilit ekranının etrafından dolaşmayı mümkün kılan yeni bir açık keşfedildi. Geçmişte iOS cihazlarında gördüğümüz çeşitli kilit ekranı açıklarına benzeyen bu son açık sizi fazla endişelendirmesin, çünkü etkileme şansı zayıf. Üstelik açığı uygulamak oldukça karışık bir süreci gerektiriyor.

3D Touch tabanlı özellikten yararlandığı için bu etraftan dolaşma işlemi sadece iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta uygulanabiliyor. Daha eski cihazlar bu açıktan etkileniyor gibi görünmüyor, çünkü işlemin bir yerinde gerekli olan e-posta adresine uzun süre basma işlemi, 3D Touch’ta olduğu gibi metinsel menüyü ortaya çıkarmıyor.

Açığın temelinde kilit ekranı üzerinden bir Siri sorgusu çalıştırmak yatıyor. Siri ile Twitter üzerinde, geçerli bir e-posta adresiyle içerik araması yapmak ve daha sonra söz konusu e-posta adresiyle yeni bir kişi oluşturmak için 3D Touch’ı kullanmak, kullanıcının karşısına yeni bir kişi ekleme seçeneğinin yanı sıra bu adresi mevcut bir kişinin kaydına ekleme seçeneğini de getiriyor. İkinci seçeneği takip ettiğinizde iPhone 6s veya 6s Plus’taki mevcut kişileri görmeniz mümkün oluyor.

iphone 6s kilit ekranı açığı
Görsel: 9to5Mac

9to5Mac bu açığa çözüm olarak Siri’nin fotoğraflara erişimini engellemeyi veya kilit ekranı üzerinden Siri erişimini tamamen devre dışı bırakmayı öneriyor. Apple’ın gelecek iOS sürümleriyle birlikte bu açığı tamamen kapatmasını bekleyebiliriz. Ancak her ne olursa olsun, tıpkı 9to5Mac’in tavsiye ettiği gibi kilit ekranında Siri kullanımını engellemenizi öneriyoruz. Bu şekilde meydana gelmesi muhtemel birçok kilit ekranının etrafından dolaşma işleminden kurtulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER