Manşetler

Apple 3D Touch ve Siri ile kişilere erişim imkanı veren kilit ekranı açığını kapattı

iphone 6s kilit ekranı

iphone 6s kilit ekranı

Apple, iOS kullanıcılarını etkileyebilecek hayati güvenlik açıklarını kapatma konusunda hızlı davrandığını bir kez daha gösterdi. 3D Touch ve Siri yardımıyla kişilere ve fotoğraflara erişim imkanı veren iPhone 6s kilit ekranı açığı, kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Apple, bir yazılım güncellemesi indirilmesine dahi ihtiyaç bırakmadan söz konusu açığı kapattı.

Apple’dan The Washington Post’a gönderilen açıklamada, söz konusu güvenlik probleminin kısa süre içerisinde ortadan kaldırıldığı belirtildi. Bu açığın düzeltilmesiyle birlikte telefonun kilitli olduğu durumlarda Siri ile Twitter üzerinden arama yapılmasının da önüne geçildi. Siri ile Twitter’da arama yapabilmek için öncelikli olarak giriş koduyla telefonun kilidini açmak gerekiyor.

Sadece 3D Touch özellikli cihazlarda görülen açık, Siri’yi Fotoğraflar ve Twitter uygulamalarıyla entegre eden kullanıcıları etkileyebilme potansiyeline sahipti. Ancak iPhone’un temel güvenlik önlemini aşmayı başaran söz konusu açık, başka güvenlik problemlerini de beraberinde getirme potansiyeli nedeniyle tehlike teşkil ediyordu.

9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, Apple söz konusu kilit ekranı açığıyla birlikte kullanıcıların Düşük Güç Modu aktifken Night Shift özelliğini aktive etmesini mümkün kılan bir açığı da kapattı. Söz konusu açığın güvenlikle bir ilgisi olmasa da, Siri’nin normalde telefonun yapamayacağı ve yapmaması gereken bir işlemi yerine getirme kapasitesini göstermesi bakımından önem taşıyordu. Apple, bu açığı da kapatarak Siri’nin yapabilecekleri üzerinde daha etkin bir kontrol sağladığını göstermiş oldu.

İLGİLİ HABERLER