Manşetler

iPhone 6S kasa fotoğrafları iPhone 6 tasarımının kalacağını gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-kasa-sizinti-010715-1

Gelecek nesil iPhone’ların mevcut iPhone’larla hemen hemen aynı olacağı bilinen bir şeydi. Son sızıntılar da bunu doğrular nitelikte.

iPhone 6S olarak adlandırılması beklenen gelecek nesil iPhone’a ait olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar 9to5Mac sitesi tarafından yayınlandı. Aslında yayınlanan fotoğraflar cihazın kendisinden çok kasasına ait gibi görünüyor. Arka yüzey mevcut iPhone 6 ile aynı tasarıma sahip, ayrıca kalınlık ve genişlik de aynı kalacak gibi görünüyor.

Sızan fotoğraflarda Lightning konnektörü; hoparlör, mikrofon, kulaklık jakı, ses tuşları, ses kapatma anahtarı, güç butonu, SIM kart yuvası ve kamera için açılmış delikler de görülüyor ve bunlar iPhone 6’da olduğu gibi kalmışa benziyor. Zaten S sınıfı iPhone’lar seleflerinin tasarımını koruyordu, bu açıdan bir değişiklik olmasını beklemiyorduk.

iphone-6s-kasa-sizinti-010715-9

Büyük değişiklikler içeride meydana gelecek gibi görünüyor. Apple’ın lojik devre kartını ve diğer bileşenleri yerleştirdiği bağlantı noktaları mevcut modeldekine göre dikkate değer derecede farklı gözüküyor. Gelecek nesil iPhone’un A9 işlemci, 2 GB RAM, 12 MP kamera gibi bileşenleri taşıyacağı iddia ediliyor, bunlar düşünüldüğünde iç tasarımın değişmesi gerektiği anlaşılıyor.

Ayrıca iPhone 6S ve 6S Plus’ın Force Touch basınç hassasiyetli ekranlar barındıracağı da söyleniyor. Bu da iç tasarımın farklılaşmasında önemli etkenlerden biri olacaktır.

Önümüzdeki haftalarda, muhtemelen yeni iPhone’ların tanıtılacağı eylül ayına kadar epey fazla iPhone dedikodusu göreceğiz gibi görünüyor. Dikkate değer olanlarına Teknoblog’da yer vermeye devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER