Manşetler

Bu jailbreak hileleriyle iPhone 6’nız iPhone 6s gibi çalışabilir

iphone-6s-inceleme-00007

Eğer iPhone 6s’in yeni özelliklerini beğeniyor, ancak bu yeni iPhone’u satın alma imkanı bulamıyorsanız, üzülmeyin. Çünkü bu hafta içinde iOS 9 için yayınlanan jailbreak ile birlikte 3D Touch ve Live Photos özellikleri bütün iPhone’larda kullanılabiliyor.

Tabii ki, bu gerçek anlamda mümkün değil. Sonuç olarak 3D Touch basınç hassasiyetli bir ekran gerektiriyor. Ancak bazı küçük jailbreak hileleriyle bunun etrafından dolaşmak mümkün oluyor. Hızlı aksiyonlar, peek, pop gibi kuvvetli dokunmayla etkinleştirilen özelliklerin kullanımı ekranda yukarı doğru sürüklemeyle tetikleniyor. Yani, bir uygulama ikonunda yukarı sürükleme yapıldığında uygulamanın ikonundan erişilebilen kısayolların bulunduğu menü açılıyor. Fotoğrafların küçük ön izleme resimlerinde yukarı sürükleme de bunu “peek” görünümünde ekrana getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

Forcy adlı jailbreak hilesi sayesinde uygulama ikonları içinde hızlı aksiyon menülerinin açılması mümkün kılınıyor. UniversalForce adlı bir diğer hile ise uygulamalar içinde 3D Touch özelliklerinin desteklenmesini sağlıyor. Doğal olarak bunlar jailbreak hileleri olduğu için, mükemmel şekilde çalışmalarını beklememek gerekiyor. Ancak bunlar yeni 3D Touch aksiyonlarının iPhone 6s veya iPhone 6s Plus olmayan cihazlarda ön izlenebilmesi için efektif yöntemler sunuyor.

Live Photos ise eski iPhone’larda daha düzgün çalışabilecek imkana sahip, çünkü bu özellik gerçek anlamda yeni donanıma ihtiyaç duymuyor. Live Photos özelliği iOS 9’a hâlihazırda entegre edilmiş olduğu için, Live Photos Enabler adlı hileyi kullanarak Apple’ın kodunu değiştirmek ve Live Photos butonunun bütün telefonların kamera arayüzünde görüntülenmesini sağlamak mümkün kılınıyor. Ancak bu hilenin herkeste düzgün çalışmadığı belirtiliyor. Reddit’te görüş bildiren bazı kullanıcılar bunun donmalara ve aşırı ısınmalara neden olduğunu söylüyor, ancak geri kalanlar için sonuç başarılı görünüyor. Bu arada Live Photos’ları başkalarına Mesajlar içinden göndermeye gerek kalmadan kolaylıkla ön izleme imkanı da sunulan özellikler arasında yer alıyor.

Her durumda iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın sunduğundan daha düşük seviyede deneyimler jailbreak kullanıcılarını bekliyor. Eğer ilginizi çekiyorsa ve ne yapmaya giriştiğinizi biliyorsanız, Pangu jailbreak aracı hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Forcy jailbreak hilesinin kullanımı:

Universal Force’un ön izlemesi:

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER