Teknoloji

“iPhone ile çekildi” reklamları iPhone 6s fotoğraflarıyla geri döndü

iphone 6s

Apple, cihazlarını kullanan kişilerin yakaladıkları karelerle oluşturduğu “iPhone ile çekildi” adını taşıyan popüler reklam kampanyasını yeniden başlattı. Cupertino merkezli şirket, reklamların yeni versiyonunda iPhone 6s ve 6s Plus ile çekilmiş fotoğraflara yer veriyor.

Tıpkı orijinal “iPhone 6 ile çekildi” kampanyasında olduğu gibi, yeni reklam kampanyasında da Instagram gibi sosyal ağlardan alınan kareler kullanılıyor. Bu karelerin ortak özelliği ise Apple’ın yeni akıllı telefonlarının kamera yeteneklerinin ustaların ellerinde ortaya neler çıkarabileceğini göstermeleri oluyor.

Time’da yer alan habere göre, Apple’ın kampanyasında 41 profesyonel ve amatör fotoğrafçıya ait 53 kareye yer veriliyor. Söz konusu fotoğraflar, 26 ülkeye yayılan 85 şehirde reklam panolarını süsleyecek.

Apple, “iPhone ile çekildi” konseptini geçtiğimiz mart ayında “World Gallery” adını taşıyan özel bir çevrim içi portalla hayata geçirmiş, bu platformu dünya geneline yanılan pano ve dış mekan reklam yerleştirmeleri takip etmişti. Kampanya Apple ve halkla ilişkiler ortağı TBWA/Media Lab’e çok sayıda Cannes Lions ödülü kazandırmıştı.

Apple henüz World Gallery portalını güncellemiş değil. Ancak şirketin geçtiğimiz yılki uygulamalarından hareketle çevrim içi galerinin de yakında yeni fotoğraflarla donatılması bekleniyor. iPhone 6s’in 4K video kayıt özelliğinin bulunması nedeniyle World Gallery’ye yeni videoların eklenmesi de muhtemel gözüküyor. Ancak şirket geçtiğimiz yıl da World Gallery’ye video yerleştirmeden önce yaklaşık üç ay beklemeyi tercih etmişti.

Apple kısa bir süre önce de “Yeni bir şeye başla” adını taşıyan reklam kampanyasını yeniden hayata geçirmişti. Orijinali 2014’te hayata geçen kampanyanın yeni versiyonunda iPhone 6s, iPad Pro, Apple Pencil ve Mac kullanarak sanatsal çalışma gerçekleştirme konusunda çeşitli ipuçları verilmişti.

İLGİLİ HABERLER