Teknoloji

iPhone 6S 12 megapiksellik iyileştirilmiş kameraya sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-kamera-lens-240815

Apple gelecek nesil iPhone’da kamera tarafında dikkate değer iyileştirmeler yapmaya hazırlanıyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ve iyileştirilmiş lenslere sahip kamera dedikoduları bu son iddiayla birlikte sağlam bir şekilde desteklenmiş oluyor.

Business Insider Malezya sitesinin Apple’ın tedarik zincirindeki kaynaklardan aldığı bilgilere, daha büyük olan 12 megapiksel sensör sayesinde daha fazla ışık içeri alınacak, böylelikle gece çekimleri daha net olacak, bulanıklık azalacak. Beş elementli lens yapısı da bu büyük sensöre göre uyarlanacak,  onunla daha iyi ve verimli çalışma imkanı da sunulacak.

Çok elementli lens yapısının kullanımı görüntünün daha da detaylı ve kompleks hâle gelmesini sağlıyor, çünkü her bir lens elementiyle birlikte her bir katman tarafından daha fazla detay yakalanıyor.

Kaynağa göre bu bileşenlerin seri üretimi başlamış ve çok yakında iPhone 6S ve 6S Plus modellerinde karşımıza çıkacak. Öte yandan iPhone 7 ile birlikte Apple beş yerine altı elementli lens yapısına geçiş yapabilir. Bu daha da fazla detayın ve net fotoğrafların daha sonra çıkacak iPhone kullanıcılarını beklediği anlamına geliyor.

Apple yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ı muhtemelen 9 Eylülde tanıtacak. Ön siparişlerin 11 Eylülde başlaması, satışlara da 18 Eylülden itibaren başlanması bekleniyor. Eğer geçen yılkine benzer bir durum söz konusu olursa, yeni iPhone’ları eylül ayı bitmeden görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER