Teknoloji

iPhone 6’nın bulunurluğu üretimdeki engel nedeniyle başlangıçta kısıtlı olabilir

iphone-5s-inceleme-00022

Apple’ın iPhone 6 akıllı telefonunun gelecek ayın başlarında tanıtılması bekleniyor, ancak bu ürünün piyasaya çıkışının ilk evrelerinde stok sıkıntılarının yaşanması muhtemel. Reuters tarafından çeşitli kaynaklara dayandırılarak verilen habere göre, yeni telefonun ekranında kullanılması düşünülen ve epey ince olan arka ışık tasarımının yeteri kadar parlak bulunmamasının ardından arka ışığın yeniden tasarlanmasına karar verildi. Bunun da haziran ve temmuz aylarında üretilmesi gereken parçaların üretimini beklettiği, ekran üreticilerinin ekranları çıkışa yetiştirmek için çabaladığı da dile getirildi.

Reuters’in haberinde iPhone 6 için iki farklı ekran büyüklüğünün varlığı tekrarlanıyor. 4.7 inçlik daha küçük ekranların 5.5 inçlik versiyondan önce seri üretime girdiği belirtiliyor. Her iki ekran da mevcut iPhone 5S’in 4 inç boyutlu ekranından hatırı sayılır derecede büyük olacak. Her iki modele de büyük talebin gelmesi bekleniyor, ancak bunların içinde 4.7 inç ekranlı versiyon büyük kardeşinde daha fazla ilgi görebilir. Bu arada 4.7 inç ekranlı versiyonun safir ekrana sahip olacağı, böylelikle iki versiyon arasında önemli bir ayrım noktasının daha sağlanmış olacağı da iddialar arasında bulunuyor.

Üretimdeki duraklamanın yeni iPhone’ların başlangıçtaki sevkiyatlarında ne gibi etkilere neden olacağı tam olarak bilinmiyor. Apple’ın yeni telefonlarının ilk gün satışları, üretimde sıkıntı olmasa bile, eldeki stokların yeteri kadar hızlı şekilde tükenmesine neden oluyor. Bu yıl büyük ekranlı bir modelin daha gelmesi ve iOS 8’de yapılan ilerlemeler neticesinde talebin daha da fazla olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER