Teknoloji

iPhone 6’nın 4.7 inç versiyonu 5.5 inçlikten biraz daha önce çıkacak

Apple’ın yeni nesil iPhone’unu yılın sonlarına doğru yayınlamış olacak. Aslında genel bir kanı olan bu durum son olarak Tayvan kaynaklı Economic Daily News web sitesi tarafından da, tedarik zincirindeki kaynaklara dayandırılarak dile getirildi.

apple-iphone-6-prototip

Ne var ki, gazetenin haberine göre iPhone 6 ağustos ayında, normale göre bir ay daha erken bir tarihte piyasaya sürülecek. Bu gazete dışında dünyanın hiçbir yerinde ağustos ile ilgili bir iddia dile getirilmiyor. Üstelik geçen yıllarda da Apple’ın o yılın iPhone modelini ağustosta çıkaracağı şeklinde çeşitli iddialara rastlamıştık, ancak bunların tamamı boş çıkmıştı.

Bu arada gazete iPhone için iki farklı boyut iddiasında bulunuyor. 4.7 inç versiyonun ağustosta, onu takip edecek 5.5 inç veya 5.6 inç versiyonun da eylül ayında çıkarılacağı öne sürüldü.

Daha önce her iki cihazla ilgili dedikodulara rastlamıştık, ancak ilk kez bu iki cihazın birbirine yakın zamanda duyurulacağına ilişkin bir iddia görüyoruz. Her ne kadar bu cihazlar farklı zamanlarda satışa sunulacak olsa da, aynı etkinlikte duyurulması muhtemel.

Ayrıca Economic Daily Times Apple’ın bu yıl içinde 80 milyon iPhone 6 akıllı telefon üreteceğini de kaydetti.

Apple’ın iPhone 6 ile aynı zamanlarda iWatch akıllı kol saatinin duyurusunu da yapması bekleniyor.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER