Teknoloji

iPhone 6c gelecek yılın ilk çeyreğinde çıkabilir

 

iphone-5s-5c-161115

IHS Technology adlı şirketin araştırma direktörü Kevin Wang, daha önceleri 4 inç ekranlı yeni bir iPhone’un 2015 sonlarında çıkabileceğini kaydetti. Analist şimdi de Çinli mikrobloglama servisi Sina Weibo üzerinden 4 inç iPhone tahminini 2016 ortalarına erteledi.

Wang, Apple’ın sıklıkla dedikodusu yapılan 4 inç iPhone’uyla ilgili olarak herhangi bir yeni detay paylaşmadı. Sadece daha önce KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun paylaştığı gibi 4 inç ekranlı bir cihaz olacağı bilgisini tekrarladı. Kuo geçtiğimiz günlerde beklenen cihazın iPhone 5s’in güncellenmiş bir versiyonu olacağını kaydetmiş, A9 işlemci ve metal gövde barındıracağını, 2016’nın ilk çeyreğinde de çıkacağını kaydetmişti.

Kuo, 4 inç iPhone için hâlâ talebin olduğunu ve Apple’ın bu ürün serisini yenileyeceğine inandıklarını kaydetti. iPhone 5s’in iPhone 5c’den daha popüler olması nedeniyle, Apple’ın güncellenmiş bir iPhone 5s çıkaracağına inandıklarını söyleyen Kuo, Apple’ın bu yeni 4 inç iPhone’u 2016’nın ilk çeyreğinde, metal gövdeye sahip olacak şekilde çıkaracağını kaydetti. Mevcut iOS 9 veya gelecek nesil iOS 10’un düzgün şekilde çalışabilmesi için bu yeni telefonda A9 çipi bulunacak.

Kuo, iPhone 6c olarak adlandırılması muhtemel telefonun 3D Touch özelliğini barındırmayarak Apple’ın amiral gemisi telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’tan ayrılacağını belirtti. Foxconn’un 4 inç akıllı telefonun bir numaralı üreticisi olacağı belirtiliyor, 2016 sonuna kadar 20-30 milyon sevkiyatın yapılması planlanıyor.

Daha önceki iddia ve tahminlerine dayanarak Wang’in bu son tahminine de biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor. Ancak Apple’ın 2016’da 4 inç ekranlı yeni bir iPhone çıkaracağına dair dedikodular epey fazla. Aslında Apple’ın iPhone 6c’yi 2015’te çıkaracağı söyleniyordu. Ancak bu planların rafa kaldırıldığı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER