Manşetler

iPhone 6C de iPhone 6S ve 6S Plus ile birlikte tanıtılabilir

iphone-5c-on-inceleme-41

En son dedikodular Apple’ın 9 Eylül tarihinde bir iPhone etkinliği düzenleyeceği ve burada yeni ve bükülmelere karşı çok daha sağlam olacağı söylenen akıllı telefonları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ı tanıtacağı şeklinde. Ayrıca bu etkinlikte Apple’ın sadece iPhone’ları tanıtmakla kalmayıp yenilenen Apple TV’yi ve iPad modellerini de duyuracağı iddia ediliyor.

Görünüşe göre, Apple’ın duyuruları bunlarla sınırlı kalmayabilir. Apple’ın bir de iPhone 6C modelinin duyurusu yapacağı da konuşulmaya başlandı. Aslında Apple’ın 2016’nın ikinci çeyreğinden önce bu telefonu çıkarmayacağı şeklinde bir haber çıkmıştı. Ancak son olarak @evleaks rumuzuyla bilinen ve genellikle doğru çıkan sızıntılarıyla tanıdığımız Evan Blass iPhone 6C’nin kısa vadede hâlâ gündemde olduğunu söylüyor; daha da öteye giderek Apple’ın bu telefonu iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile tanıtacağını öne sürüyor.

iPhone 6S ve 6S Plus modelleri 9 Eylülde düzenlenmesi beklenen etkinliğin başrol oyuncuları olacak ve Apple bu telefonları yine aynı ay içinde yurt dışından başlayarak piyasaya sürecek. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus görünüş itibarıyla seleflerine benzeyecek, ancak önceki bütün “S” sürümlerinde olduğu gibi teknik özellikler bakımından ileri taşınacak. Yeni iPhone’larda Apple Watch’un ekranında da bulunan Force Touch teknolojisinin bulunması bekleniyor.

Eğer Apple’dan bir iPhone 6C modeli görürsek, bu telefon muhtemelen iPhone 5c’nin çizgisinde olacaktır. iPhone 6 telefonlarının tasarımından izler taşıyan, ancak temel malzemesi plastik olan, muhtemelen iPhone 6 ile aynı teknik özelliklere sahip bir akıllı telefon görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER