Manşetler

Apple Watch 2 ve iPhone 6c Mart 2016 etkinliğinde tanıtılabilir

apple-watch-inceleme-00037

Apple etkinliklerini genellikle bir saat gibi işleyecek düzende gerçekleştiriyor. Bu nedenle şirketin Mart 2016’da bir etkinlik düzenlemeyi planlaması fazla sürpriz sayılmaz. 9to5Mac‘in haberine göre, düzenlenecek etkinlikte Apple Watch 2’nin tanıtılması muhtemel. Ayrıca Apple aynı etkinlikte bir süredir dedikoduları yapılan ve iPhone 6c olarak da anılan 4 inç iPhone‘un duyurusunu da gerçekleştirebilir.

Apple Watch 2 ile ilgili hiçbir şey bilinmiyor, hatta bu cihazla ilgili olarak etrafta çok fazla dedikodunun da dolaştığı söylenemez. Ancak Apple’ın bu cihazı yeni veya iyileştirilmiş özelliklerle sunmasını bekleyebiliriz. Bunların arasında daha ince bir ekran, daha yüksek pil ömrü ve sağlık üzerine daha fazla özellik olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch 2: Dedikodular, tahminler, beklentiler

Apple’ın 4 inç ekranlı iPhone’u konusunda ise tablo biraz daha net gibi görünüyor. Popüler Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, bu beklenen telefonda NFC ve A9 işlemcinin yer alacağını, ancak ekranın 3D Touch özelliğine sahip olmayacağını söylemişti. Hâlâ net olmayan nokta ise bu telefonun neye benzeyeceği. 9to5Mac’in kaynakları bu telefonu “iPhone 6c” olarak tanımlarken, Kuo ise bu telefonun iPhone 5 ve 6 gibi metal ve camdan yapılmış bir telefon olacağını tahmin ediyor.

Kesin olan nokta ise, ekran büyüklüğü 4 inç civarında olan ve “küçük” olarak nitelendirilen telefonların sayısının azalıyor olması. Apple uzun zamandır bu boyutlarda telefon üreten ender şirketlerden bir tanesi ve Cupertino şirketinin bu pazar avantajından yararlanmaya devam etmesi de fazla sürpriz olmaz. Bunu yenilenen Apple Watch ile birleştirdiğimizde, birçok kişinin uzun zamandır beklediği bir karışım olabilir ve önümüzdeki ilkbaharda düzenleneceği söylenen etkinlik epey ses getirebilir.

İLGİLİ HABERLER