Teknoloji

iPhone 6 Plus sahipleri pil değişimi için daha uzun süre bekleyebilir

Apple eski iPhone’ların pillerini yurt dışında 29 dolar, Türkiye’de de 129 TL karşılığında değiştireceğini açıklamıştı. Bu durumda eski iPhone cihaz sahiplerinin yeni piller için Apple servislerinde sıraya girmesini bekliyoruz. Ancak iPhone 6 Plus sahipleri için sıra ve bekleme süresi biraz daha uzun olacak gibi görünüyor. Mac Rumors sitesinin, şirketin iç dokümanlarına dayandırarak verdiği habere göre, Apple’ın elinde 2014 model cihaz için yeteri kadar pil stoğu yok. Mart sonu nisan başına kadar da stok sıkıntısının süreceği tahmin ediliyor.

Talepteki beklenmedik artışa Apple’ın uyum sağlaması için gerekli olan bekleme süresini anlayışla karşılamak gerekiyor. 129 TL’lik pil değişim programı geçtiğimiz ayın sonunda duyurulduğunda, şirket yeni fiyattan pil değişiminin ocak ayı sonunda başlayacağını belirtmişti. Ancak bazı ülkelerde önceki ay sonundan itibaren indirimli fiyattan değişimler başlatılmıştı.

Apple mağazalarına ve yetkili servis sağlayıcılarına gönderildiği belirtilen bir iç dokümanda, bekleme süreleriyle ilgili tahminler de bulunuyor. MacRumors’ın belirttiğine göre, iPhone 6 ve iPhone 6s Plus için yaklaşık iki haftalık bekleme öngörülürken, iPhone 6 Plus için mart sonu ya da nisan başı tahmini yapılıyor. iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone SE için pil değişiminin ise, Apple’ın sözleriyle, “uzatma olmaksızın mevcut olduğu” belirtiliyor.

MacRumors’ın haberinde söz konusu sürelerin ABD için verildiği belirtiliyor. Avrupa, Orta Doğu, Afrika gibi farklı bölgeler için farklı bekleme sürelerinin söz konusu olabileceği hatırlatılıyor.

Geçtiğimiz ay içinde eski iPhone’larda gerçekleştirilen benchmark testlerinin sonuçları, en son yazılım güncellemelerinin ardından performansta dikkate değer yavaşlamalar olduğunu ortaya koymuştu. Apple, eskiyen pillerin daha iyi performans sunması amacıyla performansta ayarlama yaptığını kabul etmiş, ardından tüm eski iPhone sahiplerine, garanti kapsamı dışındaki pil değişimini 2018 boyunca indirimli fiyattan yapacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER