Teknoloji

iPhone 6’ya ait olduğu iddia edilen ön panel 4.7 inç ekranı işaret ediyor

Önümüzdeki birkaç ay içinde çıkış yapacak olan iPhone 6’nın daha büyük bir ekrana sahip olacağı üzerinde ortak bir beklenti durumu söz konusu. Çin’in Twitter’ı olarak nitelendirilen Weibo’da yayınlanan bir fotoğraf bu beklentiyi destekliyor. Görünüşe göre yeni iPhone, ekranıyla Samsung Galaxy S5 ve HTC One (M8)’e meydan okuyacak.

apple-iphone-6-on-panel-150414

iPhone’un üretildiği tesisten bir kaynağın çektiği düşünülen bu fotoğrafta daha büyük ekrana sahip olacak olan iPhone 6’nın ön paneli, mevcut iPhone 5s modeliyle yan yana gösteriliyor. Kaynağın doğruluğu kesinleştirilemediği için bu fotoğrafa şüpheyle bakmakta fayda var, ancak büyük ekrana ev sahipliği yapacak bu ön panel bir hayli inandırıcı görünüyor.

Fotoğrafı yorumlayan Fransız iphon.fr sitesi, bu plakanın arkasına yerleştirilecek iPhone 6 ekranının 4.1 inç yükseklik ve 2.35 inç genişliğe, dolayısıyla 4.7 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip olacağını dile getiriyor. 3.5 inç yükseklik ve 2 inç genişliğe, 4 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip iPhone 5s ekranına göre önemli bir büyümenin kaydedileceği anlaşılıyor.

Son zamanlarda çıkan dedikodular 4.7 inç iPhone 6 ile birlikte 5.7 inç ekranlı ikinci bir iPhone modelinin daha çıkacağı şeklinde. Her iki modelle Apple’ın Samsung Galaxy S5 ve HTC One (M8) gibi büyük ekranlı cihazların bulunduğu pazarda daha fazla rekabet imkanı kazanacağı tahmin ediliyor.

Yeni iPhone’un eylül ayında duyurulması ve piyasaya sunulması bekleniyor.

İlgili >> iphon.fr

İLGİLİ HABERLER