Teknoloji

iPhone 6’nın kamerası daha geniş pikseller ve elektronik optik görüntü sabitleme sisteminden yararlanacak

Apple iPhone 6’nın kamerasını daha gelişmiş kılmak için yoğun şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Daha büyük boyutlu pikseller ve optik görüntü sabitleme özelliği kaydedilecek gelişimler arasında başta yer alıyor. Kamerada yapılacak iyileştirmeler düşük ışıkta daha kaliteli fotoğraflar ve daha az titreşimli, durağan videolar anlamına geliyor.

iphone-5s-inceleme-00022

Çinli analist Sun Chang Xu’nun iddiasına göre, iPhone 6’nın kamerası mevcut iPhone 5s’in kamerasının 1.5 mikronluk piksel büyüklüğünden biraz daha fazla olacak şekilde 1.75 mikron büyüklüğüe sahip olacak. Daha geniş alanlı pikseller daha fazla ışığı yakalayacağı için sonuç olarak daha kaliteli fotoğraflar çekmek mümkün olacak.

Ne var ki, daha fazla ışık daha fazla bulanıklığın olması gibi bir sonucu da doğruabiliyor. Apple’ın elektronik optik görüntü sabitleme sistemini ekleyerek titreşimin yaratabileceği bulanıklıkların önüne geçmeyi planladığı söyleniyor. Bu sabitleme sistemi sadece daha düzgün ve titreşimsiz videolara ve düşük ışıkta daha net fotoğraflara değil, aynı zamanda kameranın daha ince olmasına da vesile olacak.

Bu arada Xu’ya göre iPhone 6’da basınç, sıcaklık ve nem sensörleri de bulunacak. Bunlar sayesinde kalp ritmi, ortamdaki oksijen seviyesi gibi sağlıkla ilgili değerler sürekli takip edilecek.

Dedikodular Apple’ın iPhone 6’nın iki farklı versiyonunu çıkaracağını işaret ediyor. İlk olarak 4.7 inç ekranlı modelin çıkacağı, bunu 5.5 inç’lik ikinci bir versiyonun takip edeceği öne sürülüyor. Daha büyük boyutlu modelde pil ömrü ve ekran teknolojisi gibi zorluklar bulunuyor, bu nedenle iki çeşidin çıkışları arasında belirli bir zaman farkının bulunacağı iddia ediliyor.

Apple’ın iPhone 6’yı eylül ayı içinde gelecek nesil işletim sistemi iOS 8 ile birlikte çıkarması bekleniyor.

İlgili >> Weibo (Sun Chang Xu)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER