Teknoloji

iPhone 6 Hata 53 uyarısıyla çalışmaz hâle geliyor

ios 13

iphone 6 hata 53

Bazı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcıları, cihazlarının yetkili servis dışındaki bir kişi tarafından tamir edildikten sonra bozulduğunu çevrim içi mecralarda paylaştı. Söz konusu şikayetlerin hepsinde görülen ortak cümle ise şu: “iPhone 6 Hata 53 uyarısını gösterdikten sonra çalışmaz hâle geldi.” Söz konusu mesaj, Touch ID butonu ve butona giden kablolarda yapılan tamir işlemiyle ilgili.

iPhone 6 veya iPhone 6 Plus, Touch ID arızasının ardından yetkili servis dışındaki bir yerde tamir edildikten sonra da sorunsuzca çalışmayı sürdürebiliyor. Ancak işletim sisteminin iOS 9’a yükseltilmesiyle birlikte işler değişiyor. Güncellemenin yüklenmesinin ardından ekran ve telefon tamamen kilitleniyor. Fotoğraflar, veriler ve diğer içerikler ortadan sonsuza dek kayboluyor.

Kimilerine göre, söz konusu durum iOS 9’un yüklemenin ardından orijinal bileşenleri aramaya başlamasından kaynaklanıyor. Bu parçalar bulunamadığı için kullanıcıların önünde yeni bir telefon almaktan başka çıkar yol kalmıyor.

Telefonları kullanılamaz hâle gelenler, yaşananlardan Apple’ı sorumlu tutuyor ve Cupertino merkezli şirketin bu durumun yaşanabileceği konusunda müşterilerini bilgilendirebileceğini belirtiyor. Sebep ne olursa olsun, Hata 53 uyarısı iPhone sahiplerine cihazlarını yetkili servise teslim etmelerinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER