Teknoloji

iPhone 6’nın ekranında esnek safir cam kullanılabilir

iphone-6-on-panel-safir-110714

Apple’ın gelecek ürünleri için safir cam stoğu yapması bir sır değil, ancak şirketin hangi ürünlerde kesin olarak safir cam kullanacağı halen gizemini koruyor. Ancak pek çok kişi listedeki ilk ürünün iPhone 6 olacağını düşünüyor. Bu hafta içinde yayınlanan iki video da bu öngörünün doğru olması ihtimalini artırıyor. Her iki videoda da 4.7 inç’lik ekrana ait iPhone 6’ya ait olduğu iddia edilen safir cam bir ön panel görülüyor.

Bu noktada her iki videoda görülen ön panelin aynı olduğunu ve ilk videoyu yayınlayan Sonny Dickson’ın daha sonra paneli ikinci videoyu yayınlayan Marques Brownlee’ye verdiğini belirtmek gerekiyor. Söz konusu ön panelin gerçekliği konusunda Apple cephesinden şu aşamada bir doğrulama almak mümkün değil. Ancak Apple’ın daha önce çalıştığı bir öğretim görevlisinin sözleri, ön panelin gerçek olma ihtimalini artırıyor. Londra’da bulunan Imperial College’da görev yapan Neil Alford, The Guardian’a yaptığı açıklamada Apple yetkilileriyle bundan 18 ay önce safir ekranlar üzerine fikir alışverişinde bulunduğunu ve videoda görülen ön panelin gerçek olabileceğini belirtti.

Yayınlanan videolarda ön panel oldukça yoğun bir şekilde test ediliyor. Bükülen ve çizilen ekran yapılan tüm işlemlere rağmen hasarsız kalmayı başarıyor. Marcus Brownlee The Guardian’a yaptığı açıklamada videonun ”yüzde 100 Apple bileşeni” olduğuna inandığını belirtirken, Neil Alford da videoda yapılan işlemlere safirden başka bir maddenin dayanamayacağına dikkat çekiyor. Apple halihazırda iPhone 5s’in Touch ID parmak izi okuyucusu ve kamera lensinde safir cam kullanıyor.

İLGİLİ HABERLER