Teknoloji

iPhone 6 eski iPhone’lara oldukça benzeyebilir

iphone-6-taslak-010714

Apple’ın iPhone 6’yı eylül ayında tanıtması bekleniyor. Bu tarih yaklaştıkça yeni iPhone’a dair dedikodu ve söylentiler de artıyor. Bu dedikodulardan bazılarının bir diğerini yalanlar nitelikte olmasıysa kafaları iyice karıştırıyor. Ortaya atılan son iddialara göre, iPhone 6’da hem tasarım hem de materyal değişikliği gerçekleşecek. Buna ek olarak akıllı telefon eski iPhone’lara fazlasıyla benzeyecek.

Japon gazetesi Nikkei iPhone 6’ya dair en ilginç iddialardan birini ortaya attı ve iPhone 6’nın kavisli bir ekranla geleceğini öne sürdü. Bu iddianın gerçeğe dönüşmesine pek ihtimal verilmezken, gazete, daha önce de dile getirilen, Apple logosunun cihazın arkasından kaldırılacağı iddiasını yineledi. Bu söylentinin gerçeğe dönüşmesi durumunda iPhone 6’nın kablosuz şarj özelliğine ve kızıl ötesi bağlantıya kavuşma ihtimali artacaktır.

Nikkei’nin yeni iPhone’la ilgili olarak öne sürdüğü bir diğer iddiaysa cihazın, tıpkı geçmiş modellerde olduğu gibi, camla kapalı bir arka panele sahip olacağı. Daha önce ortaya çıkan çeşitli sızıntı ve taslaklarda arka panelin üst kısımlarında görülen ve antenleri metal kasadan geçiren çizgiler nedeniyle bu iddianın gerçeğe dönüşmesi kulağa pek mantıklı gelmiyor.

Gazetenin kaynakları cam panelin tutunması için cihazda kesiklerin bulunacağını öne sürerken, bu senaryoda camın köşelerde kavis kazanması gerektiği için kaynakların bu iddiasının gerçekleşmesi olası gözükmüyor. Bu durum daha ince bir cam veya daha ince bir metalin kullanılmasını gerektiriyor, bu da cihazın bütünlüğünü etkileyecek bir tercih olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER