Teknoloji

iPhone 6’nın çıkış tarihi için yeni dedikodu

iphone-6-on-cam-panel-1

Eylül ayı yaklaştıkça iPhone 6’yla ilgili dedikoduların sayısı iyice artacağa benziyor. Çin menşeili son dedikodularda cihazın tanıtım ve piyasaya çıkış tarihiyle birlikte bu ülkedeki satış fiyatına ilişkin bazı iddialar ortaya atılırken, 4.7 inç’lik iPhone 6’nın ön cam paneline ait olduğu öne sürülen bazı fotoğraflar da ortaya çıktı.

iphone-6-on-cam-panel-2

Söz konusu fotoğraflardan iki tanesinde iPhone 6’ya ait olduğu iddia edilen ön cam panel, iPhone 5s’in ön cam paneliyle karşılaştırılıyor. Diğer iki fotoğraftaysa 4.7 inç’lik iPhone 6’nın ön cam paneli, doğrudan iPhone 5s ile boy ölçüşüyor. Söz konusu fotoğraflar, iPhone 6’nın boyutlarının selefine kıyasla nasıl olacağı konusunda bir fikir edinilmesini sağlıyor. Yeni ön cam panelinin, teknolojik gelişmelerin sonucu olarak, iPhone 5S’in ön cam panelinden daha ince olması dikkat çekiyor.

iphone-6-on-cam-panel-3

iPhone 6’ya ait olduğu iddia edilen ön cam panelde köşelerin yuvarlak olması da göze çarpan bir diğer unsur. Apple’ın bu tarz bir tasarımı tercih etmesinde boyutları büyüyen telefonun tek elle kullanımını kolaylaştırmak olduğu düşünülüyor.

iphone-6-on-cam-panel-4

iPhone 6’nın resmi duyurusunun 15 Eylül tarihinde yapılacağı iddia ediliyor. Cihazın Çin’de 25 Eylülde satışa sunulacağı söylenirken, Almanya’daki bir operatör çıkış tarihi olarak 19 Eylülü işaret etmişti. Apple’ın ürünlerini kademeli olarak satışa sunduğu göz önüne alınınca iki tarihin de doğru olması ihtimaller dahilinde yer alıyor. Akıllı telefonun ABD ve Almanya gibi ülkelerde 19 Eylülde satışa çıktıktan sonra, Çin’in de içinde bulunduğu ülke grubunda 25 Eylülde satışa çıkması olası gözüküyor. Ancak Çin menşeili bazı kaynaklarda Çin’in ilk ülke grubu içinde gösterildiğini belirtmekte fayda var.

4.7 inç iPhone 6’nın Çin’de 5288 yuandan (1813 TL) satışa sunulacağı da söylentiler arasıda yer alıyor. Bu rakam iPhone 5s’in mevcut satış rakamıyla hemen hemen aynı seviyede seyrediyor. iPhone Air adını taşıyacağı söylenen 5.5 inç’lik iPhone 6’nın ise 5998 yuandan (2055 tl) satılacağı söyleniyor. Söz konusu modelin 16 GB dahili hafızalı model olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER