Teknoloji

iPhone 5’te NFC desteği bulunacak mı, bulunmayacak mı?

iPhone 5’in NFC yongasına sahip olup olmayacağı konusunda farklı açıklamalar geliyor. Forbes’un teknoloji muhaberi Elizabeth Woyke de Twitter üzerinden geçtiği bir mesajla tartışmaya dahil oldu. Woyke, gelecek nesil iPhone’da NFC desteğinin olacağını iddia ediyor.  “Yakın alan iletişimi” şeklinde Türkçe’ye çevirebileceğimiz bu teknoloji sayesinde kullanıcılar telefonlarını sensörlere yaklaştırarak mobil ödeme yapabilecek ya da medya dosyalarını paylaşabilecek.

Woyke iddiasını görüştüğü bir girişimciye dayandırıyor, girişimci ise Apple’da çalışan arkadaşına… Anlayacağınız bu iddiaya biraz ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Aslına bakarsanız, iPhone 5’te NFC desteği mükemmel bir şekilde çalışabilir, ne de olsa Apple’ın elinde iTunes’tan dolayı birçok kredi kartı bilgisi bulunuyor.

Ancak Apple’ın bu sistemi mükemmel hâle getirinceye kadar son kullanıcılara sunmayacağı da gelen haberler arasında. Geçtiğimiz pazartesi günü aktardığımız bir haberde henüz NFC için açık bir standardın olmaması nedeniyle bu teknolojinin iPhone 5’te yer almayacağı söyleniyordu. Bazı Android telefonlarında NFC desteğinin sunulmaya başlandığını da bir dipnot olarak düşelim.

İlgili – Business Insider

İLGİLİ HABERLER