Teknoloji

iPhone 5S’in arka kasasının fotoğrafları sızdı, çok büyük fark yok

Gelecek hafta cuma günü iPhone 5 ile nihayet resmen tanışma fırsatı bulacağız. Ancak biz tanışana kadar bir sonraki iterasyona ait dedikodular ortalıkta dolaşmaya başladı. iPhone 5S olarak anılan gelecek iPhone’u saracak kasanın içi ve dışını gösteren fotoğraflar yayınlandı. Görünüşe göre ve aslında beklendiği gibi bu kasa iPhone 5’in kasasından çok da farklı değil.

ETrade Supply tarafından yayınlanan birkaç fotoğraf iPhone 5S’e ait olduğu iddia edilen arka paneli gösteriyor. Gelecek nesil iPhone da mevcut iPhone 5 gibi 4 inç’lik ekranı koruyacak, muhtemelen onunla aynı şekil ve boyutlarda olacak. Kasanın dışı iPhone 5’in kasasıyla aynı, ancak içe bakıldığında ufak değişikliklerin olduğu görülüyor.

Kasanın iç tarafındaki en büyük değişiklik lojik devrenin tutturulması için kullanılan vidaların deliklerinin yerleşimi. Ortada yer alan vida hafifçe aşağıya, altta yer alan vidaya doğru kaydırılmışa benziyor. Bunun yanı sıra iki kasa arasında birkaç ufak fark daha bulunuyor, bunlar da üstte yer alan fotoğrafta mor, mavi ve sarı renklerle gösteriliyor.

iPhone 5S’in arka kasasının dış bölümü iPhone 5’inkinden farklı olmayacak gibi görünüyor. Kasanın üzerinde yer alan tanımlayıcı numaraların X harfleriyle kapatılmış olması bu ürünün bir prototipten aşırıldığı anlamına gelebilir. Yine de, her zaman olduğu gibi bu dedikodua da biraz olsun şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ancak iPhone 5S’in de geleneği bozmayıp selefi iPhone 5 ile aynı kasayı barındıracağını düşünecek olursak bu sızıntının oldukça makul göründüğünü söylemek gerek.

İlgili >> ETrade Supply

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER