Teknoloji

iPhone 5se uzay grisi, gümüş ve pembe renklerde gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pembe ipod touch iphone 5se

iPhone 5se olarak anılan 4 inç ekranlı yeni iPhone’a dair dedikodular son dönemde fazlasıyla artmış durumda. Pek çok haberde, yeni cihazda kullanıcılara renk seçeneği olarak uzay grisi ve gümüşün sunulacağı belirtilirken, Japon internet sitesi Mac Otakara listeye parlak bir pembe tonunu da ekliyor.

Mac Otakara, söz konusu pembe tonunu altıncı nesil iPod touch ve yedinci nesil iPod nano’da kullanılan pembe tonuna benzetiyor. Bu cihazlarda tercih edilen pembe, göze iPhone 6s’teki “roze altın” renginden daha parlak geliyor. Mac Otakara ekibi söz konusu rengi doğrudan görmese de, sitenin kaynakları tonun iPhone 6s’teki roze altınla ilgisinin bulunmadığını öne sürüyor.

iPhone 6s’in tanıtımından önce de pembenin renk seçeneklerine ekleneceğine dair pek çok iddia dile getirilmiş, ortaya çıkan sonuç ise roze altın olmuştu. Dolayısıyla yine benzer bir hatanın yapılmış olması ihtimalini akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

Haberde diğer renk seçeneklerinden ise bahsedilmiyor. Apple’ın önümüzdeki renk skalasını iPod touch ve iPod nano’dakine uygun bir yapıya getirmesi, ilginç bir tablo oluşturabilir. Uzay grisi, gümüş ve parlak bir pembe tonunun yan yana garip duracağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Apple’ın 4 inç ekranlı bir iPhone ile ürün skalasını genişleteceğine dair haberlerin doğruluğunu görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor. Cupertino merkezli şirketin önümüzdeki mart ayında düzenleyeceği etkinlikte yeni cihazını görücüye çıkarabileceği sıklıkla dile getirilen iddialar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER