Manşetler

Bu fotoğraftaki telefon iPhone 5se mi?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

4 inç iphone

Apple’ın mart ayında düzenleyeceği bir etkinlikte 4 inç ekranlı iPhone tanıtacağı ve bu iPhone’un da 6c değil, iPhone 5se adını taşıyacağı iddia edilmişti. Haftasonu sızan yukarıdaki fotoğrafın ise 4 inç iPhone’a ait olduğu iddia ediliyor.

Fotoğrafta siyah renkli iPhone 5’i, yakında çıkacağı iddia edilen iPhone 5se ile birlikte görüyoruz. iPhone 5 ile aynı boyutlardaki gövdede yuvarlatılmış kenarlar ve Touch ID özellikli ana ekran tuşu ilk dikkat çekenler oluyor. Fotoğraf ilk olarak One More Thing forumlarında paylaşıldı ve bu forumda bundan iki yıl önce daha ince olan iPad Air 2 ekranı ve aynı zamanda ondan bir yıl önce de iPad Air tasarımı sızdırılmıştı. Anlayacağınız, sitenin güvenilirliği azımsanmayacak derecede.

Eğer fotoğrafta gördüğümüz cihaz gerçeğe dönüşürse, 4 inç iPhone’un ses tuşları ve güç butonunda iPhone 6 ve 6s’tekine benzer değişimler olacak. iPhone 5’te güç butonu tepede yer alıyordu, ses tuşları da iPhone 4’teki gibi yuvarlaktı. Halbuki fotoğraftaki “iPhone 5se” sağ kenarda güç butonu, sol kenarda da yuvarlatılmış, ince ve uzun ses tuşları barındırıyor. Aslına bakarsanız, geçmişte de sahte iPhone sızıntıları görmüştük, ancak bu fotoğrafta ekranlardan gelen yansıma doğruluğu artıran önemli etkenlerden bir tanesi, Photoshop ile bu tarz bir fotoğraf elde etmek epey zahmetli görünüyor.

iPhone 5se’nin tasarım ve özellikler bakımından eskinin tasarımıyla günümüzün modern teknolojilerini buluşturacağı söyleniyordu. Kalıp şeklindeki görünümün yuvarlatılmış kenarlarla değiştirilmesi bekleniyor.

iPhone 6’nın 8 megapiksel arka ve 1.2 megapiksel ön kamerasının, Apple Pay’in kullanılmasını sağlayacak NFC yongasının, yine iPhone 6’daki A8 işlemci ve M8 yardımcı hareket işlemcisinin 4 inçlik yeni iPhone’da yer alamsı bekleniyor. Ayrıca iPhone 6s ile birlikte kullanıma sunulan Live Photo özelliği ve yine iPhone 6s ile gelen roze altın renk seçeneği de iPhone 5se için mevcut olacağa benziyor.

iPhone 6 ve 6s’in kamera ve donanım bileşenlerinden parçalar alan iPhone 5se’nin ekranında basınca hassasiyet sağlayan 3D Touch özelliği muhtemelen bulunmayacak. Ayrıca ekran çözünürlüğü de iPhone 5 ve 5s’lerinkiyle aynı olacak. Bu da A8 işlemcinin ekranda daha fazla sayıda pikseli desteklemek için yorulmayacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER