Teknoloji

iPhone 5S ve 5C’ye ait olduğu iddia edilen arka kapaklar iPhone 5’in arka kapağıyla karşılaştırıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yeni iPhone’larına ilişkin dedikodu ve sızıntı seli pek duracakmış gibi gözükmüyor. iPhone 5S ve plastik kasalı iPhone 5C’nin parçalarını inceleyen sızıntılara bir yenisi daha eklendi. iPhone 5’in halefi olacak iPhone 5S’te şirketin tasarım anlamında bir değişikliğe gitmesi beklenmezken, daha önceki yıllarda olduğu gibi işin donanımsal kısmında bazı iyileştirmeler yapacağı düşünülüyor.

iphone-5-5s-karsilastirma-150813

iPhone 5 ve 5S’in arka kapakları için Fransız menşeili internet sitesi No Where Else’te yapılan karşılaştırmada bu iyileştirmelere dair göstergeler de rahatlıkla farkediliyor. iPhone 5S’in arka kapağında çift LED flaş yuvası olduğu düşünülen büyük delik dikkat çeken ilk unsur olurken, Home tuşunun tutunma noktasındaki değişiklik de dikkatli gözler tarafından farkediliyor. Bu değişikliğin iPhone 5S ile birlikte geleceği iddia edilen parmak izi tarayıcısı ile bağlantılı olduğu düşünülüyor. Ortaya atılan bu iddiaların doğrulunu görmek içinse Apple’ın 10 Eylülde gerçekleştireceği etkinliğe kadar beklemek gerekiyor.

Apple’ın orta sınıf Android telefonlarla rekabet amacıyla hazırladığı iddia edilen plastik kaplı iPhone 5C’nin arka kapağı da hazırlanan bir inceleme videosunda detaylı biçimde görülüyor. Söz konusu videoda iPhone 5C’nin arka kapağı daha önceki iPhone’ların arka kapaklarıyla karşılaştırılıyor. Aynı boyutlara sahip olan iki cihaz arasındaki temel farkın iPhone 5C’nin plastik kasası olacağı düşünülüyor.

Daha ucuz bir iPhone’a ilişkin dedikodular yıllardır etrafta dolaşsa da, bu dedikodular asla gerçeğe dönüşmemişti. Ancak bu dönemdeki dedikodu ve sızıntı yoğunluğu göz önüne alınınca Apple’ın 10 Eylül etkinliğinde iPhone 5C’yi de tanıtması da giderek daha muhtemel gözüküyor.

İlgili >> No Where Else

İLGİLİ HABERLER