Manşetler

iPhone 5S ve ucuz iPhone ile ilgili son dedikodular

Gelecek nesil iPhone, nam-ı diğer iPhone 5S için ortalıkta birçok dedikodu dolaşıyor, üstelik buna her geçen gün yenileri ekleniyor. iMore sitesi yeni iPhone 5S’in önümüzdeki ağustos ayı içinde tanıtılacağını iddia etti. Başka bir dedikoduysa bu tarihte daha düşük profilli teknik özelliklere sahip olan, doğal olarak daha düşük fiyatlı bir modelin geleceğini işaret ediyor.

iphone-5-inceleme-00027

iPhone 4 ile iPhone 4S arasındakine benzer bir ilişkinin iPhone 5 ile iPhone 5S arasında da olması bekleniyor. Yani kasa aynı kalacak ve çeşitli teknik özellikler eklenecek; muhtemelen iPhone 5S mevcut modele göre daha iyi bir kamera, daha iyi işlemci ve bunun gibi özelliklere sahip olacak. SlashGear sitesinin ortalıkta dolaşan iPhone 5S dedikodularından derlediğine göre gelecek nesil cihaz yine 4 inç ekrana sahip olacak. “Smart Flash” gibi bir özelliğin eklenebileceği geliştirilmiş bir kamera içerecek olan ürünün A7 gibi daha gelişmiş bir işlemci içermesi de muhtemel. Site iPhone 5S’in mevcut modelden daha ince olabileceğini de düşünüyor, ancak bunun gerçekleşme ihtimali diğerlerinden daha düşük olabilir.

Computer World sitesiyse normal bir iPhone’a göre daha düşük fiyata sahip olacak ekonomik modelin yurt dışında iki yıllık kontrat ve sıfır ödeme karşılığında satılabileceğini işaret ediyor. Aslında bu tarz bir satış modeli genellikle yeni bir iPhone modelinin çıkışıyla birlikte eskiyen neslin satışı için kullanılırdı. Belki de Apple bu tarz bir ürüne yeni havası vererek ilgiyi normale göre daha yüksek seviyeye çıkarabilir. Ayrıca bu şekilde gelişmekte olan pazarlardan da daha fazla müşteri çekilebilir. Yine SlashGear sitesi bu tarz bir ekonomik iPhone’un sahip olabileceği özellikleri de listelemiş. Buna göre birkaç ay içinde karşımıza A6 işlemcili, 8 megapiksel çözünürlüklü, plastik ve fiberglastan yapılmış kasalı, altı farklı renk seçeneğiyle sunulan, 4 inç ekranlı, 8.2 mm. kalınlık ve 130 gr. ağırlığa sahip kasalı ekonomik bir iPhone modeli çıkabilir. Tabii ki bu iPhone modeli, eğer piyasaya çıkacak olursa, iPhone 5S’ten daha düşük bir fiyata satılacaktır.

İlgili >> iMore, Computer World, SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER