Teknoloji

iPhone 5S’in kamerası yeni bir sensör ve lensle geliyor

Apple’ın yeni üst sınıf telefonu iPhone 5S’in kamerası yeni ve daha büyük bir görüntü sensörü ve daha geniş bir maksimum diyafram aralığına sahip lensi bir arada sunuyor. Bu kombinasyon iPhone 5S’in kamerasının şu ana kadar Apple’ın bir akıllı telefona yerleştirdiği en iyi kamera olmasını sağlıyor.

iphone-5s-kamera-100913

8 megapiksellik sensör iPhone 5’te bulunan muadiline kıyasla yüzde 15 oranında daha büyük. Ancak bu genişleme sensör yüzeyine daha fazla piksel sıkıştırmıyor. Bunun yerine her bir pikselin genişliğini artırmayı seçen Apple, iPhone 5S’in kamerasında 1.5 mikron pikseller kullanıyor. Bu rakamın Nokia Lumia 1020’nin 1.1 mikron piksellerinden büyük olması dikkat çekiyor.

iPhone 5S’in kamerası daha fazla ışığın içeri girmesini sağlamak adına daha geniş bir maksimum diyafram aralığı barındırıyor. Ancak iPhone 5S’in f/2.2 lensi orijinal iPhone 5’in f/2.4 lensine göre küçük bir ilerleme vadediyor. iPhone 5’te kullanılan ISO 200’ün yerini alan ISO 160 lensin yapımında beş unsur kullanıldığı belirtilse de, ilk izlenim mimaride bir değişiklik olmadığını gösteriyor.

iPhone 5S’in kamerasının dikkat çekici özelliklerinden birisi de çift LED flaş. Bu flaşlardan birinde daha sıcak görüntü elde etmekte kullanılan sarı renkli bir filtre kullanılırken, daha soğuk görüntü elde etmekte kullanılan diğer flaşta beyaz bir filtre tercih ediliyor. Cihaz en dengeli ve en doğal görüntüyü elde etmek için bu iki flaştan uygun olanını kullanıyor.

20 Eylülde satışa sunulacak olan iPhone 5S iOS 7 işletim sistemiyle birlikte gelecek. Tamamen yenilenen bir kamera uygulaması barındıran iOS 7’de yerleşik filtreler dikkat çekerken, Apple’ın özellikle görüntü kalitesine odaklandığı görülüyor. Apple’ın bu yaklaşımı akıllara HTC’nin kameraya yaklaşımını getirirken, Samsung ve Nokia’nın kamera için yakınlaştırmanın da dahil olduğu daha geniş bir çerçeveye odaklandığı düşünülünce bu yaklaşımın Apple’a neler getireceği biraz daha belirsiz hale geliyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER