Teknoloji

iPhone 5S için deneme amaçlı üretim başlamak üzere

Ar-Ge mühendisleri bir ürün daha piyasaya sürülmeden bir sonraki iterasyon için çalışmaya başlarlar, hatta bir sonrakinin sonrası için bile planlar çoktan yapılmıştır. Bu durum Apple için de farklı değil. iPhone 5 çıkmadan önce bu telefonun halefi için çalışmalar başlamış olmalı. Commercial Times’ın haberine göre iPhone 5S olarak adlandırabileceğimiz bir sonraki nesil için örnek model üretim çalışmaları çok yakında başlayacakmış.

iphone-5-inceleme-00026

İlgili yazıda deneme amaçlı üretimin aralık ayında başlayacağı, ilk etapta 50 bin-100 binlik hacimde bir üretimin yapılacağı, iPhone 5S’in ise 2013’ün ilk çeyreğinde çıkarılacağı söyleniyor. Apple’ın iPhone 5’i çıkardıktan kısa bir süre sonra iPhone 5S’i çıkaracağına pek ihtimal vermiyoruz. Geçen baharda çıkan üçüncü nesil iPad’den sadece yedi ay sonra çıkarılan dördüncü nesil iPad gerçeği ortada duruyor, ancak bu durumun da Lightning portunu bir an önce iPad serisine de sokmakla ilgisi olduğunu düşünüyoruz.

Sonuçta iPhone’un bir sonraki versiyonunun gelecek yıl bu zamanlar çıkmış olması daha kuvvetli bir olasılık taşıyor. Belki de deneme üretimi yapılacak olan iPhone 5S’ler yine deneme amacıyla Apple içerisinde belirli test çalışanlarına dağıtılacaktır. Umarız bundan iki yıl önce yaşananlar tekrarlanmaz, birileri yine telefonunu barda unutup daha sonra istenmeyen sızıntıların yaşanmasına neden olmaz. Apple etkinliklerinin yarattığı heyecanın katsayısı iyice düşerken bu tarz bir sızıntı aslında sadece Apple için değil bizim için de iyi olmaz.

İlgili >> Digitimes, Commercial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER