Teknoloji

iPhone 5S daha büyük ekran ve iPod touch gibi farklı renklerle gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2013’te beklenen gelecek nesil iPhone ile ilgili tahminler daha yeni yıla girilmeden ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Bunlara son olarak  Topeka Capital Markets analisti Brian White’ınki ekleniyor. White’a göre Apple’ın iPhone 5S adını taşıması muhtemel olan yeni akıllı telefonu tıpkı iPod Touch gibi farklı renk seçenekleriyle gelecek. iPhone 5S’in iPhone 5’ten daha büyük bir ekrana sahip olacağını da iddia eden White, cihazın selefinden daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olabileceğini de öne sürdü.

iphone-5-inceleme-00021

White, farklı renk seçeneklerine ve ekran boyutuna ek olarak iPhone 5S’in piyasaya çıkış tarihine ilişkin öngörüde de bulundu. iPhone 5S’in üretimine mart ya da nisanda başlanabileceğini ifade eden analist, bu doğrultuda cihazın piyasaya çıkışı için mayıs ya da haziran aylarını işaret etti. White’ın analizinde dikkat çeken bir diğer nokta da iPhone 5S’in farklı ekran boyutlarıyla gelmesi ihtimali. White’a göre farklı ekran boyutları Apple’ın etki alanını genişletirken, şirketin Çin ve Hindistan gibi pazarlarda da elini güçlendirebilecek bir koz.

Analistlerin bu tarz tahminlerini her zaman ciddiye almamak gerek. iPhone’un da iPod touch gibi farklı renklerle gelmesi fikri çok da mantıksız gibi durmuyor, bunu kabul ediyoruz. Ne var ki, daha yeni ekran boyutunu büyütmüş olan Apple’ın bir sonraki iterasyonda tekrar ekran boyutunda büyütmeye gitmesini beklemiyoruz. Bunun için 2014 model iPhone’u beklemek gerekecektir. Öte yandan iPhone 5S için piyasaya çıkışı için işaret edilen mayıs-haziran penceresi de iPhone 5’in eylül sonunda piyasaya çıktığı düşünüldüğünde pek mantıklı durmuyor. Apple bir sonraki iPhone’unu da muhtemelen sonbaharda tanıtacaktır.

İlgili >> MacRumors

İLGİLİ HABERLER