Teknoloji

China Telecom iPhone 5S ve 5C’yi ön sipariş duyurusunda sızdırdı

Apple’ın önümüzdeki salı günü gerçekleştirileceği etkinlikte yeni iPhone’larını görücüye çıkarmasına artık neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 5S ve iPhone 5C’nin varlığına ilişkin Apple cephesinden etkinliğe kadar bir doğrulama gelmesi beklenmese de, çeşitli kaynaklardan ortaya çıkan sızıntılar cihazların varlığını ortaya koyuyor. Bu sızıntılardan sonuncusunun kaynağıysa Çinli mobil operatörü China Telecom oldu.

iphone-5s-5c-china-telecom-sizinti-060913

China Telecom tarafından ”Çin’in Twitter’ı” olarak tanımlanabilecek Weibo’da yapılan reklam amaçlı paylaşımda, iPhone 5S ve 5C için ön sipariş sürecinin duyurusu yapıldı. Hatanın fark edilmesinin ardından söz konusu paylaşım China Telecom tarafından kaldırılsa da, şirket ekran görüntülerinin alınmasının önüne geçemedi.

Söz konusu paylaşımda Çin’in Apple’ın yeni iPhone’larının piyasaya sürüleceği ilk pazarlardan biri olduğu ve yeni cihazlara sahip olmak isteyenlerin paylaşımda bulunan bağlantıya tıklamaları gerektiğinin yazdığı ifade edildi. Söz konusu bağlantının yönlendirildiği ön sipariş sayfasında ilk etapta telefonlara ait olduğu düşünülen iki fotoğrafın yer aldığı belirtilse de, paylaşımın kaldırılmasının ardından bu sayfanın da değiştirildiği ve sadece kullanıcılardan isim ve telefon numaralarını bırakmalarının talep edildiği dile getirildi.

Oluşan bu durumun bir kaza mı yoksa Apple’ın bir pazarlama hamlesi mi olduğu henüz bilinmiyor. Ancak Apple’ın Çin’e verdiği önem göz önüne alınınca bu ülkenin iPhone 5S ve 5C’nin ilk etapta satışa sunulacağı ülkelerden biri olması kulağa garip gelmiyor. Şirket 11 Eylül tarihinde de Çin’de yeni iPhone’ları için özel bir etkinlik düzenleyecek.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER