Teknoloji

iPhone 5’in çıkışı Apple A5 işlemcisindeki ısınma problemleri nedeniyle gecikebilir

Sohu.com sitesi tarafından aktarılan bir söylentiye göre Apple iPhone 5‘in çıkışını aşırı ısınan çift çekirdekli A5 işlemcisi nedeniyle gelecek yılın başına kadar erteleyebilir. Apple’ın iPhone 5’i bu yılın sonlarında ya da gelecek yılın başında, A6 işlemcisi hazır olduğunda piyasaya süreceği şeklinde dedikodular da ortalıkta dolaşıyor. Belki de Apple, A5’te görülen bu problem nedeniyle A5 işlemcili iPhone’u rafa kaldırmış olabilir.

Sohu.com’un dile getirdiği bir başka söylentiye göre ise, Apple eylül ya da ekim ayında iPhone 4 ile aynı tasarıma sahip ve ufak tefek değişiklikler barındıran iPhone 4S adlı güncellenmiş bir cihazı çıkaracak. Bu cihazın 8 megapiksel kamera içereceği belirtiliyor. Aynı kaynakta daha hızlı bir çift çekirdekli işlemciden bahsediliyor, ancak çift çekirdekli A5 işlemcisinde ısınma problemleri varsa, sitenin bahsettiği çift çekirdekli işlemcinin niteliği konusunda kafada soru işareti oluşuyor. Belki de, A5’te iPhone 5’in ısınma problemine yol açıyor oluşunun cihaz tasarımıyla ilgisi vardır, aynı işlemci iPhone 4 tasarımında ısınma problemi çıkarmayabilir.

Anlayacağınız gelecek nesil iPhone ile ilgili dedikodular birbirine geçmiş durumda. Bugünlerde eğilim radikal değişikliklere sahip olacak gelecek nesil iPhone üzerineyken, Sohu.com daha önceki dedikodularla örtüşecek şekilde ufak tefek değişikliklerin olacağı yeni bir iPhone modelini işaret ediyor. En iyisi biraz daha dişimizi sıkmak ve çıkacak dedikodulara dayanmaya devam etmek.

İlgili – 9to5Mac
İlgili – Sohu.com

İLGİLİ HABERLER