Teknoloji

iPhone 5’in arkasında cam ve alüminyum paneller bulunabilir

Geçen haftasonuna gelecek nesil iPhone’un internete sızan ön panel ve diğer açıdan çekilmiş fotoğraflarıyla girmiştik. Bunu yeni iddialar izledi. Buna göre gelecek nesil iPhone’un arkasında büyük bir alüminyum panel olacak, bunun altında ve üstünde de iki adet cam panel bulunacak. Üstteki cam panel üzerinde bir adet LED flaş ve arka kamera yer alacak.

Bu prototiple ilgili detayları aktaran Macotakara sitesinin kaynaklarından aldığı bilgilere göre cihaz üretime yakın. Zaten iPhone 5’in üretimine başlanması için Çin’de gerekli hazırlıkların yapıldığı haberleri daha önce gelmişti. Ayrıca son birkaç haftadır çıkan dedikodular çoğunlukla aynı bulguları dile getiriyor; cihaz önceki iPhone 4 ve iPhone 4S modellerine göre daha uzun olmakla birlikte, genişlik açısından onlardan bir farkı olmayacak.

Cihazın en azından çift çekirdekli işlemci içereceği söyleniyor. Yılın başlarında iPad ile birlikte duyurulan işlemcinin daha sonra duyurulan iPhone modelinde de yer aldığını düşünecek olursak iPhone 5’te de çift çekirdekli işlemcinin yer almasını bekleyebiliriz. Bununla birlikte yeni cihazda dört CPU çekirdeğine sahip işlemcinin bulunacağına yönelik çeşitli iddialar da yok değil. Cihazın şimdiye kadarki tüm Apple mobil cihazlarının sahip olduğu 30 pin konnektörden farklı bir porta sahip olacağı söyleniyor. Bu da eski iPhone, iPad ve iPod touch cihazları için kullanılan kabloların kullanılamayacağı anlamına geliyor.

İlgili >> Macotakara

İLGİLİ HABERLER