Teknoloji

iPhone 5’in 4 inç’lik ekranını Sony ve Hitachi üretecek

iphone-4s-inceleme-00023

Apple’ın gelecek yıl çıkarması beklenen iPhone 5‘in daha büyük bir dokunmatik ekran taşıyacağı tahmin ediliyor. Beklentiler ekranın 4 inç’lik köşeden köşeye uzunluk taşıyacağının üzerine yoğunlaşıyor. Apple’ın gelecek nesil iOS akıllı telefonunun bu ekranının muhtemel üreticileri arasında Sony ve Hitachi bulunuyor. Japonya’da yayın yapan Macotakara sitesine konuşan kaynakların aktardıkları bu yönde.

Bu iki şirketin sadece 4 inç’lik panel üretimiyle sınırlı kalmayıp iPad 3 için de LCD ekran üreteceği söyleniyor. Üçüncü nesil tabletle birlikte iPad’de de Retina Ekran tarzında bir ekran kullanılması bekleniyor. Bu ekran mevcut iPad ve iPad 2’de yer alan 1024 x 768’e göre daha yüksek çözünürlüğe sahip olacak. iPhone 4 ve 4S’teki Retina Ekranıyla eşdeğer piksel yoğunluğunun yakalanması için 2048  x 1536 çözünürlüğe ihtiyaç var. Eğer bu kadar yüksek derecede bir çözünürlük sunulursa iPad 3 ile birlikte yazıların ve görüntülerin keskinliği bir hayli artmış olacaktır.

Önceki dedikodular Apple’ın iPhone 5’te ekranın büyüklüğünü karşılamak adına kalınlığı 8 mm seviyesinde tutacağı şeklindeydi. Bu da iPhone 5’in daha önce söylendiği gibi kalından inceye doğru giden bir profile sahip olmayacağı şeklinde yorumlanmıştı. Öte yandan iPhone 5’te yer alması beklenen LTE 4G modülünün de önceki tarz tasarıma izin vermediği dile getirilmişti.

Hitachi ve Sony ikilisi Toshiba ile bir araya gelerek Japan Display Co. adı verilen bir şirket kurmuştu. Söz konusu şirketin mobil ekran üretimine yoğunlaşması planlanıyor. Apple’ın beklentilerinin karşılanmasının ortaya yeni zorluklar çıkardığı, Cupertino’nun yüksek siparişini karşılamak amacıyla üretim hattında önemli değişikliklerin yapılması gerektiği belirtiliyor. Bu zorluklardan bir tanesinin arkadan aydınlatmayla ilgili olduğu biliniyor. Apple’ın iPad 3’ün ekstra piksellerini aydınlatacak şekilde ayarlanmış bir kaynak üretecek şirket aradığı belirtiliyor.

İlgili – Macotakara

İLGİLİ HABERLER