Teknoloji

Apple’ın 4 inçlik yeni iPhone’unun adı iPhone 5e olabilir

iPhone 5e

Apple’ın önümüzdeki ilkbaharda 4 inç ekranlı yeni bir iPhone çıkarması bekleniyor. Tedarik zincirinden gelen haberler de bu beklentileri destekliyor. Apple’ın “iPhone 5e” olarak adlandırılan bir telefon çıkarabileceği söyleniyor. “e” harfinin İngilizce’deki “enhanced” kelimesine karşılık geldiği, yani iPhone 5s’in “genişletilmiş” versiyonunun çıkacağı işaret ediliyor.

Çin’den yayın yapan MyDrivers sitesi iPhone 5e’nin şu anda Foxconn tesislerinde üretimde olduğunu ve mart ayında da tanıtılabileceğini yazdı. Ayrıca haberde bu cihazın 1 GB RAM ve Apple A8 işlemci taşıyacağı da belirtiliyor. Bu, 4 inç ekranlı yeni iPhone’un en yeni A9 işlemciyle çalışacağı dedikodularına ters düşüyor.

Cihazı orta segmente mensup bir cihaz olarak tutmak adına iPhone 5e’nin 16 ve 64 GB’lık iki farklı versiyonunun bulunacağı, iPhone 6 ve 6s serilerinde yer alan 128 GB’lık seçeneğin bulunmayacağı iddia ediliyor.

iPhone 5e’nin Apple Pay, voice over LTE teknolojisi sayesinde daha kaliteli telefon görüşmeleri gibi özelliklere sahip olacağı da söyleniyor. Fiyatının da 3288 yuan, yani yaklaşık 1500 TL olacağı da iddia ediliyor.

Şimdiye kadar çıkan dedikodular Apple’ın 4 inçlik yeni iPhone’unun iPhone 6c adını taşıyacağı, böylelikle iPhone 5c’nin takipçisi bir cihaz olacağının izleniminin tüketicilere verileceği düşünülüyordu. Ne var ki, “c” harfi o ürün için plastik gövdenin farklı renklerde geldiğini temsil ediyordu. Halbuki 4 inç iPhone’un metal gövdeyle ve iki ya da üç renk seçeneğiyle gelmesi bekleniyor.

Çoğunlukla iPhone 5s’e benzeyeceği söylense de, tasarımının tamamen değişmemiş şekilde kalmayacağı da söyleniyor. Özellikle yeni ve daha küçük ekranlı iPhone’un, iPhone 5s’teki düz 2D ekran yerine iPhone 6 ve iPhone 6s’te olduğu gibi 2.5D, hafif kavisli ekran barındırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER