Manşetler

iPhone 5C: Hiç de “ucuz” değil

Apple’ın dün tanıttığı yeni iPhone’lardan olan iPhone 5C için sürekli “düşük fiyatlı” veya “ucuz” nitelendirmeleri yapılıyordu. Ancak karşımıza çıkan tablo iPhone 5C’nin hiç de ucuz model olmadığını gösteriyor.

apple-iphone-5c-renk-110913Beyaz, kırmızı, sarı, mavi ve yeşil olmak üzere beş farklı renk seçeneğiyle 20 Eylül tarihinden itibaren yurt dışında piyasaya çıkacak olan iPhone 5C’nin yıl sonuna kadar Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor.

iPhone 5’in yerini alan iPhone 5C aslında iPhone 5’in renkli polikarbon kasayla giydirilmiş versiyonundan başka bir şey değil. Ekran, işlemci, kamera gibi unsurlar bakımından iPhone 5C’nin iPhone 5 ile aynı olduğunu görüyoruz. Bu telefon da iOS 7 ile yüklü gelecek ve desteklendiği yerlerde LTE ile internete bağlanma imkanı sunacak.

iPhone 5C’nin 16 GB ve 32 GB modelleri için ABD’de sırasıyla 99 dolar ve 199 dolarlık ön ödeme fiyatı belirlendi. Tabii ki, buna ek olarak sözleşme bedelleri de bulunuyor. Bizi daha çok iPhone 5C’nin Atlas Okyanusu’nun bizim tarafımızdaki fiyatları ilgilendiriyor. Büyük Britanya fiyatları da ortaya çıktı ve iPhone 5C’nin Türkiye’de ne kadara satılacağı noktasında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

iPhone 5C’nin 16 GB’lık versiyonu SIM kilitsiz şekilde 470 pound (1490 TL) fiyat etiketine sahip olacak. 32 GB’lık SIM kilitsiz model ise 550 pound (1744 TL) gibi bir fiyattan satılacak.

Büyük Britanya fiyatlarına baktığımızda iPhone 5C’nin Türkiye fiyatlarının 2000 TL seviyesine yaklaşacağı görünüyor. Bu da iPhone 5C için “ucuz” veya “düşük maliyetli” gibi sıfatlar kullanılmasının önüne geçiyor. Durum böyleyken 8 GB kapasiteli iPhone 4S Apple’ın iPhone serisi içinde “ucuz iPhone” tanımını daha fazla hakediyor.

Apple iPhone 5C’yi tanıtmayıp iPhone 5’in fiyatını indirerek geçen yıllarda yaptığını tekrarlayabilirdi. Ancak iPhone 5C ile akıllı bir pazarlama hamlesi yapmış oldu, yıllardır renkli iPhone hayalini kuranların hevesini modası geçmeye başlayan özelliklere sahip bir modelle karşıladı.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER