Teknoloji

iPhone 5 ve sadeleştirilmiş bir iPhone 4 modeli ekim ayında Çin’de piyasaya çıkabilir

Apple iPhone 5‘in ekim ayı sonunda China Telecom tarafından Çin’de satışa sunulacağı ihtimâli, Cupertino şirketinin China Mobile yetkilileriyle görüştüğü ve ön anlaşmaya vardığına dair yerel haberlerle birlikte daha da kuvvetleniyor. Üstelik Apple’ın bu ülkede bir değil iki yeni cihaz çıkaracağı tahmin ediliyor.

Ticonderoga Securities analisti Brian White’a göre, China Telecom’un hem beşinci nesil iPhone’u, hem de pazarın daha makul seviyelerine hitap edecek sadeleştirilmiş iPhone 4’ü satmasına kapı açacak anlaşmanın imzalanması an meselesi. Basitleştirilmiş modelle ilgili detayların net olduğu söylenemez, ancak Çin’den gelen haberler iPhone 4’ün daha ekonomik bir versiyonunun bu ülkede satılacağı düşünülüyor. Aslında bu durum iPhone 4S ile ilgili daha önce ortaya çıkan haber ve dedikodularla örtüşüyor. Eğer Apple bu şekilde bir adım atarsa, yüksek fiyatı nedeniyle iPhone alamayan müşterileri de daha ucuz bir cihazla kendi saflarına katabilir.

China Telecom daha ucuz bir modelin kendi ülkesi ve gelişmekte olan ülke pazarları için uygun olduğunu düşünüyor olmalı ki bu da çok yanlış sayılmaz. Öte yandan, iPhone’u sözleşmeyle satın almak istemeyenler için de bu ucuz model bir çözüm olabilir. Apple cephesinde belirsizlik sadece cihazlarla sınırlı değil. Beşinci nesil iPhone’un veya iPhone’ların ne zaman piyasaya çıkacağı da belli değil. Bazı kaynaklar eylül ayını bazıları da ekim ayını işaret ediyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER