Teknoloji

iPhone 5 ve iPad 2’de Qualcomm’un radyo yongası kullanılacak dedikoduları

Intel, iPhone ve iPad’in 3G yongasetlerini tedarik eden şirket olma unvanını yakında kaybedebilir. Çin’den gelen haberlere göre Apple beşinci nesil ve ikinci nesil iPad’de Qualcomm tarafından üretilmiş temelbant yongasetlerini kullanmayı planlıyor. AppleInsider’a göre bu hamle CDMA destekli iPhone söylentilerini onaylamıyor olabilir,  ancak Qualcomm’un çift modlu kablosuz yongalar ürettiğini göze alırsak, CDMA destekli iPhone’un gelmesi ihtimali daha da fazlalaşacaktır.

Qualcomm’un ürettiği yongalar hem UMTS/HSPA hem de CDMA/EVDO ağlarında çalışabiliyor. Bu da yongaseti taşıyan cihazların her iki ağda da rahatlıkla çalışması anlamına geliyor. Intel tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında, WiMAX ve LTE’ye yatırım yapılacağı gerekçesiyle satın alınan Infineon’un geliştirdiği yongalar böyle bir teknoloji sunmuyor.

Chinese Economic Daily News tarafındna verilen habere göre Apple iPhone 5 ve iPad 2 için diğer tedarikçileri de belirlemiş. Aslında liste mevcut modeldekine göre pek de fazla değişmiyor. Örneğin, Samsung işlemcisi, Marvell WiFi modülü, Broadcom dokunmatik ekran kontrolörü, National Semiconductor/Infineon video monitör teknolojisi ve CSR Bluetooth modülü gibi parçalar bulunmaya devam edecek. Son olarak Intel’in flash depolama çözümü konusunda destek sunacağı, Texas Instruments’ın da güç yönetim teknolojisini üstleneceği konuşuluyor.

İlgili – Apple Insider

Görsel – Slashgear

İLGİLİ HABERLER