Manşetler

iPhone 5 Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 4 inç’lik 1136 x 640 piksel çözünürlüklü, 16:9 en boy oranlı ekran barındıran, 7.6 mm’lik inceliğe ve 112 gr. ağırlığa sahip olan, Apple A6 işlemcili akıllı telefonu iPhone 5 ile nihayet tanıştık. Yeni iPhone için siparişler ABD’de 14 Eylül tarihinde alınmaya başlıyor. iPhone 5 21 Eylül Cuma günü ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya, Hong Kong ve Singapur gibi pazarlarda satışa çıkacak.

Bundan bir hafta sonra, 28 Eylülde iPhone 5’in yeni ülkelerde piyasaya çıktığını göreceğiz. Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre iPhone 5 ile buluşacak.

Ortadaki tablonun geçmiştekilere benzediğini söyleyebiliriz. Yine ilk önce önde gelen büyük pazarlar, sonrasında da nispeten biraz daha küçük pazarlarda iPhone 5 çıkıyor. Türkiye’nin ilk partide olmasını beklemiyorduk, ancak ikinci partinin biraz daha geniş olması mümkün olabilirdi. Ancak Apple’ın pazara açılım anlamında duruşunu değiştirmediği görülüyor. Anlaşılan o ki, geçmişteki senaryolar aynen geçerli olacak. Yani iPhone 5, ABD’de piyasaya çıktıktan yaklaşık 2-3 ay sonra piyasaya çıkmış olacak. Geçmişe bakarak konuşacak olursak, iPhone 5’in kasım ortasıyla aralık başı arasındaki bir zamanda gelmesini bekliyoruz. Bu esnada yeni nesil nano SIM kartlar da pazarda iyice yaygınlaşmış olacaktır. iPhone 5’i geçmişte olduğu gibi Turkcell, Vodafone ve Avea pazara sürecektir.

Apple, iPhone 5’in aralık ayına gelindiğinde 100 ülkede, 240 mobil operatör tarafından piyasaya sürülmüş olacağını belirtmişti. Buradan yola çıkarak aralık ayına kadar iPhone 5’in Türkiye’ye gelmiş olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER