Manşetler

iPhone 5 tahmin edilenden daha önce Türkiye’ye giriş yapabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçmişe baktığımızda iPhone’ların ABD’de piyasaya çıktıktan yaklaşık 2.5-3 ay sonra Türkiye’ye resmen geldiğini görüyoruz. Aslında bu yılda beklentimiz benzer şekilde; yeni iPhone 21 Eylülde ABD’de piyasaya çıkarsa kasım ayının ortalarından itibaren Türkiye’ye giriş yapabilir. Ancak Android odaklı bir site olan Android Authority sitesinin aktardığı bir bilgi durumun farklı olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Sitenin konuyla ilgili olarak yayınladığı yazı Filipinler’deki bir duruma odaklanıyor. Bu ülkede faaliyet gösteren Globe Telecom müşterilerine Apple’ın yeni iPhone’unun çok yakında çıkacağını, bu telefonla ilgili haberleri hemen almak isteyenlerin SMS bilgilendirme servisine kaydolabileceği şeklinde bir SMS iletisi göndermiş. Söz konusu SMS bilgilendirme servisinin başvuru mesajının iP5 ile başladığına da dikkat çekelim. Sitenin düşüncesine göre, eğer Globe Telecom yeni iPhone’u yakın bir zamanda satmaya başlayacak olmasaydı, bu şekilde bir tanıtım kampanyasına başlamazdı. Bu nedenle akıllara Apple’ın iPhone 5’i 21 Eylülde ABD ve büyük pazarların yanı sıra önceleri piyasaya çıkış planının sonraki aşamalarında yer alan ülkelerde de hemen satışa sunabileceği ihtimali geliyor. Belki biz Türkiye’dekiler yeni iPhone ile eylül ayı içinde tanışmayabiliriz, ancak piyasaya çıkış daha önce olduğu gibi 2-3 ayı da bulmayabilir.

Tabii ki, bu tahmini Android Authority’nin elde ettiği bulguya dayanarak yapıyoruz. Bu arada Apple’ın iPhone 5’e gelen yüksek talebi karşılamakta zorlanabileceği şeklinde haberler de geliyor. Eğer bu durum baskın çıkarsa, o hâlde yeni iPhone ile tanışmamız da gecikecektir, en azından daha önceki yıllarda olduğu gibi 2-3 ay sonra bu cihazı mağazalarda görmeye başlayacağız.

Apple’ın yeni iPhone’u yarından sonra düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyurulacak. Gelişmeleri Teknoblog üzerinden anında aktaracağız. Çarşamba akşamı saat 20:00’de Teknoblog’da görüşmek üzere!

İlgili >> Android Authority

İLGİLİ HABERLER