Manşetler

iPhone 5’in ön paneli iPhone 4S’inkiyle karşı karşıya

Apple’ın altınci nesil iPhone’u, beşinci nesil iPhone olan iPhone 4S’ten her açıdan daha gelişmiş olacak gibi görünüyor. Şimdiye kadar sızan bilgilere göre cihaz 1 GB RAM barındıracağı, yeni iPad’de yer alan işlemciyi barındıracak. 4G LTE desteği de barındıracağı söyleniyor, belki bu bizim işimize çok yaramayacak, ancak yeni iPad gibi olursa, yeni iPhone’un da 3G şebekeleri üzerinde 20 Mbps’nin ötesinde bağlantı hızlarına ulaşmasını bekleyebiliriz. Her şeyden daha da önemlisi yeni iPhone’un 4 inç civarında köşeden köşeye uzunluğa sahip olan, dolayısıyla mevcut ekrana göre daha büyük bir ekran barındırması bekleniyor. Bunun yanı sıra yeni iPhone’un daha da ince olacağı da beklentiler arasında.

Yeni iPhone’un, ya da genel olarak anılan adıyla iPhone 5’in sahip olduğu iddia edilen parçaların fotoğrafları ve videoları sürekli internette dolaşmakta. İşte o videolardan bir tane daha. iPhone5parts.net gibi, yeni iPhone için Google’da daha fazla ziyaretçi çekmek için seçildiği belli olan bir alan adına sahip sitenin hazırladığı videoda yeni iPhone’da yer alacağı iddia edilen ön paneli görüyoruz. Bu ön panel mevcut iPhone 4S’in ön paneliyle her açıdan büyüklük karşılaştırılmasına sokuluyor. Yazının devamında yer alan videoda görebileceğiniz gibi Apple’ın gelecek nesil iPhone’unun paneli iPhone 4S’in panelinden yüzde 10 daha ince, üstelik çizilmelere karşı da aynı şekilde direnç koymaya devam ediyor. Bunun yanı sıra ekranın altında ve üstünde, ana ekran tuşu ile ahize ve kamera için ayrılmış alanlar da azaltılmış.

Yeni iPhone’un 12 Eylülde düzenlenecek bir basın toplantısıyla tanıtılacağı ve bundan yaklaşık bir hafa sonra da, 21 Eylül tarihinde piyasaya çıkacağı söyleniyor.

İlgili >> Cult of Mac, eTradeSupply

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER