Manşetler

iPhone 5 sayesinde nano SIM kartları kullanmaya başlıyoruz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın dün tanıttığı ve 21 Eylül itibariyle yurt dışında piyasaya süreceği iPhone 5‘in önemli yeniliklerinden bir tanesi de nano SIM kart yuvasını barındırıyor olması. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda nano SIM standardının ETSI nezdinde belirlenmesi için Apple ile Nokia, Motorola ve RIM kıyasıya bir rekabet içine girmiş ve sonuçta kazanan Apple’ın nano SIM kart standart teklifi olmuştu. iPhone 5 ile birlikte kullanımı artacak olan nano SIM kartlar micro SIM kartlara göre daha küçük olmasıyla dikkat çekiyor, buna karşılık yine önceki nesil gibi sekiz adet elektronik bağlantı barındırıyor, bu şekilde mini SIM ve micro SIM kart yuvalarında da uygun adaptörler sayesinde kullanılabilecek.

Apple’ın cihazları yeni SIM kart standartlarının daha fazla kullanıcı tarafından kullanılmasında öncü rolü üstlenmişe benziyor. Bildiğiniz gibi Apple iki yıl önce iPhone 4’ü de micro SIM kart yuvasıyla çıkarmış ve böylelikle birçok kişi yıllardır kullandığından farklı tipte bir SIM kart türünün bulunduğunu öğrenmişti. Micro SIM kartların üzerindeki çipin şekli ve büyüklüğü bir önceki nesil mini SIM kartlar ile aynı olduğundan mevcut mini SIM kartları uygun şekilde kesip microSIM kart yuvasına uygun hâle getirmek ve kullanmak mümkün oluyordu. Ancak nano SIM kartın çip yapısı biraz daha farklı, bu da microSIM kartları aynı işlemden geçirip nano SIM destekli iPhone 5 ile çalıştırmak pek mümkün görünmüyor.

Kardeş sitemiz iPhoneTurkey.biz’in belirttiğine göre Türkiye’deki mobil operatörler nano SIM kartları Türkiye’ye getirmek için harekete geçmiş. İki yıl öncesine baktığımızda microSIM kartların iPhone 4 tanıtıldıktan hemen sonra ve Türkiye’de piyasaya girişten yeteri kadar uzun zaman önce geldiğini görmüştük. Tahmin ediyoruz ki, benzer bir durumu şimdi de görürüz. Ancak mevcut micro SIM veya mini SIM kartların kesilip uygun hâle getirilmesinin zor olması operatörlerin nano SIM kart için yoğun taleple karşılaşmasına neden olabilir. Bu nedenle yurt dışından iPhone 5 getireceklerin veya Türkiye’den zamanı geldiğinde iPhone 5 satın alacakların öncesinde nano SIM kart işini çözmesi iyi olabilir. Böylelikle iPhone 5’lerini vakit kaybetmeden kullanmaya başlayacaklardır.

İlgili >> iPhoneTurkey.biz

İLGİLİ HABERLER