Manşetler

iPhone 5 küresel LTE desteğine sahip olacak

Gelecek nesil iPhone’un LTE desteğine sahip olacağı artık sır sayılmaz. Wall Street Journal’ın haberine göreyse bu akıllı telefon dünya çapındaki tüm LTE şebekelerinde düzgün şekilde çalışabilecek. Halbuki yeni iPad’in LTE desteği sadece belirli frekansları destekliyor, sonuç olarak kullanımı belirli bölgelerle kısıtlıyordu. Yeni iPhone’un küresel LTE desteğine sahip olması seyahat eden kullanıcıların LTE bağlantılarından her yerde yararlanabileceği anlamına geliyor. Tabii ki, Türkiye’de henüz LTE şebekeleri kurulu olmadığı için yeni iPhone’un LTE desteği burada bir anlam ifade etmeyecektir.

Şu anda piyasada olan yongasetler birden fazla LTE şebekesini destekler hâle gelmiş durumda. Örneğin bu hafta içinde tanıtılan Nokia Lumia 920‘nin uluslararası versiyonu beş farklı LTE bandını destekliyor. WSJ’nin haberine göre yeni iPhone’da dünyanın herhangi bir yerinde faaliyet gösteren LTE şebekesiyle uyumlu çalışabilecek yeterlilikte olacak. LTE şebekeleri ABD’de giderek yaygınlaşıyor. Bu ülkede faaliyet gösteren AT&T ve Verizon gibi operatörler LTE şebekelerini faaliyete geçirdi. Avrupa’da da yavaş yavaş LTE şebekelerinin kurulduğunu görüyoruz, Almanya da bunların arasında yer alıyor.

iPhone 5 önümüzdeki çarşamba günü TSİ 20:00’de düzenlenecek bir basın toplantısıyla tanıtılacak. Detayları Teknoblog sayesinde anında alacaksınız.

İlgili >> WSJ

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER