Manşetler

iOS 6 iPhone 5’te beklenen ekran çözünürlüğüne ölçekleniyor, ana ekrana ek bir satır geliyor

Apple’ın gelecek nesil iPhone’uyla ilgili birçok şey yazıldı, çizildi. Sonbaharda piyasaya çıkacağı söylenen cihazın parçalarını bile gördük. Ancak 9to5Mac’in ortaya çıkardığı şey şimdiye kadar gördüğümüz en ciddi kanıt sayılabilir. Sitenin belirttiğine göre iOS Simülatörü gelecek nesil iPhone için iddia edilen 1136 x 640 çözünürlükte çalıştırılabiliyor. Bu durumda iOS 6 daha büyük boyutlu bir ekrana da ölçeklenmiş oluyor.

Haberde belirtilene göre bu, ölçekleme yapılabilen tek çözünürlük ve ölçekleme işlemi yapıldığında iOS 6 ana ekrana uygulama ikonları için bir satır daha ekliyor. Bu ek uygulamalar satırı 1136 x 640 dışında kalan diğer çözünürlüklerde görüntülenmiyor. 9to5Mac tayfası bu ölçekleme işlemini iOS geliştirme araçları içinde yer alan iOS Simülatör uygulamasının üzerinde biraz oynanmış versiyonuyla gerçekleştirmiş. Üstelik çözünürlük testini hem iOS 5.1 hem de iOS 6’da tekrarlanmış. Yukarıdaki fotoğrafta göreceğiniz gibi iOS 5.1’de aynı çözünürlükte dört satır ikon grubu ekrana yayılıyor, ancak ekranda boşluklar kalıyor. iOS 6’da ise gelen ek satır sayesinde çok daha düzgün bir görünüm elde ediliyor.

9to5Mac’in ortaya çıkardığı bu kanıt oldukça mantıklı görünüyor. Üstelik yeni iPhone’un daha büyük ekranının ek bir uygulamalar satırına daha yer açması bekleniyordu. Tabii ki, her şey hâla dedikodu safhasında duruyor. Tüm gerçekleri görmek için birkaç hafta daha beklemek gerekiyor.

İlgili >> 9to5Mac

[Görsel – 9to5Mac]

İLGİLİ HABERLER