Teknoloji

iPhone 5 ile çekildiği iddia edilen ilk fotoğraf ortaya çıktı

Yukarıdaki fotoğrafa bakıp bir yemek blogunda olduğunuzu düşünmeyin. Flickr’da rastlanan bu fotoğraf iPhone 5 ile çekilmiş ilk halka açık fotoğraf olma özelliği taşıyor. Fotoğrafın açıklama kısmından iPhone 4 ile çekildiği yazıyor olmasına rağmen, EXIF verisi farklı şeyler söylüyor.

3264 x 2448 piksel ya da kabaca 8 megapiksellik orijinal formundan kabaca 5 megapiksellik forma indirgenen bu fotoğrafın orijinal çözünürlüğü onun iPhone 5‘in kamerasından çıkmış olma ihtimalini yükseltiyor. Konum bilgisi de bu fotoğrafın Apple yerleşkesinin kantininde yemek yiyen bir mühendis tarafından çekildiğini düşündürüyor.

Eğer bu fotoğraf gerçekten bir iPhone 5 prototipi tarafından çekilmişse, o halde fotoğrafçıların hoşuna gidecek bazı güzellikler iPhone 5 ile gelecek. EXIF bilgisine göre söz konusu fotoğraf 4.3mm f/2.4 lens ile çekilmiş, şu anki iPhone 4’te yer alan 3.85mm f/2.8 lense göre dikkate değer bir adım atılacak gibi görünüyor. Böylelikle iPhone’un kamerası düşük ışıklı ortamlarda daha iyi ve daha az gürültülü fotoğraflar çekiyor olacak.

Aslına bakarsanız, EXIF verisine müdahale etmek çok da zor sayılmaz. Çektiği fotoğrafla biraz eğlenmek isteyen bir kişi onun EXIF bilgilerini değiştirip iPhone 5 algısı yaratmak istemiş olabilir. Bu nedenle fotoğrafa da ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var.

İlgili – Flickr
İlgili – PocketNow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER